Okul Ders Saatleri Değişti mi, Kaç Dakika Oldu? - Haber Son DakikaHaber Son DakikaOkul Ders Saatleri Değişti mi, Kaç Dakika Oldu? - Haber Son DakikaHaber Son Dakika
SON DAKİKA

Okul Ders Saatleri Değişti mi, Kaç Dakika Oldu?

Son Güncelleme :

18 Ekim 2024 - 21:36

Okul Ders Saatleri Değişti mi, Kaç Dakika Oldu?
----- REKLAM -----

İstanbul’da Ders Saatleri Değişti mi, Kaç Dakika Oldu? Hangi İlçelerde Uygulanıyor?

TRT Haber’e göre, İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) genelgesine dayanarak İstanbul’daki 34 ilçede, ikili eğitim yapılan okullarda ders saatlerinde değişiklik yaptı. Bu değişiklikle, 40 dakika olan ders süresi 35 dakikaya indirildi. Ancak hangi ilçelerde bu uygulamanın geçerli olacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylı bilgilendirme, konuyla ilgili resmi duyurular geldikçe paylaşılacak.

81 İl Valiliğine Gönderilen Genelge

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla tüm il valiliklerine gönderilen genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, öğrencilerin olumsuz hava koşulları gibi etkenlerden etkilenmemeleri için gerekli tüm önlemlerin alınması istendi.

Genelgede ayrıca, yaz saati uygulamasının devam edeceği ve kış saatine geçilmeyeceği belirtildi. Valiliklerin, bulunduğu bölgedeki koşullara göre ders saatlerini düzenleme yetkisine sahip olduğu da hatırlatıldı. Derslerin 180 iş gününden az olmaması gerektiği ve gün ışığından daha fazla yararlanılması amacıyla eğitim saatlerinin gün doğumu ve batımı gibi toplumsal şartlara göre planlanması gerektiği ifade edildi.

İstanbul’daki okullarda ders saatlerindeki bu değişiklik, öğrencilerin eğitim sürecini olumsuz etkilemeyecek şekilde planlanmış olup, resmi açıklamalar geldikçe hangi ilçelerde uygulanacağına dair detaylar paylaşılacaktır.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----