Hemşire Mehtap S Kimdir, Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir? - Haber Son DakikaHaber Son DakikaHemşire Mehtap S Kimdir, Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir? - Haber Son DakikaHaber Son Dakika
SON DAKİKA

Hemşire Mehtap S Kimdir, Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir?

Son Güncelleme :

19 Ekim 2024 - 13:54

Hemşire Mehtap S Kimdir, Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir?
----- REKLAM -----

Hemşire Mehtap S. Kimdir?

Mehtap S., “Yenidoğan Çetesi” skandalında adı geçen ve soruşturma kapsamında şüpheli olarak görülen bir hemşiredir. Fezlekede adı geçen şüphelilerden biri olan Mehtap S.’nin, örgüt üyesi Hasan Basri G. ile yaptığı bir görüşmede, bebek hastaların tedavisini uygun olmayan şartlarda yaptıkları tespit edilmiştir. Söz konusu görüşmede, Mehtap S.’nin bebek hastaların hayatını tehlikeye atan açıklamalarda bulunduğu belirtilmiştir. Özellikle konuşma içeriklerinde geçen “Mehtap çocuğu öldür, elli satürasyonlu çocuk mu olur” ve “yav ak öldüreceğim de öldürsem de bir dert biliyorsun yani” gibi ifadeler, bu çetenin bebeklere karşı ihmalci ve ihmali davranışlarını ortaya koymaktadır.

Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir?

Yenidoğan Çetesi, bebeklerin sağlık durumlarını kötü göstererek gereksiz yere yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırıp maddi kazanç sağlamaya çalışan organize bir suç örgütüdür. Bu örgüt, hastaneler, doktorlar ve sağlık çalışanları aracılığıyla bebekleri gereksiz yere tedaviye alarak hastane kazançlarını 3-4 kat artırmayı hedeflemiştir. Bebeklerin uygun sağlık hizmeti alması gereken hastaneler yerine, kendileri için kârlı olan hastanelere sevk edilerek bu süreçte maddi kazanç sağlanmıştır.

Skandalın Detayları:

  • Bebek Ölümleri: Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde enfeksiyon kapıp ölen bebeklerin sayısında artış olduğu tespit edilmiştir. Çetenin amacı bebekleri iyileştirmekten çok maddi kazanç elde etmek olduğundan, bebeklerin sağlığı ikinci plana atılmıştır.
  • İlaç Kaçakçılığı: Örgüt üyeleri, usulsüz olarak hastanedeki ilaçları dışarı çıkarıp satarak maddi kazanç sağlamıştır.
  • Hastane Yönetimi: Özel Hastaneler Yönetmeliği’ne aykırı olarak bazı hastanelerde işletme devri yapılmış ve danışmanlık adı altında şüpheli Fırat Sarı’nın liderliğindeki örgüt, az sayıda doktorla birçok hastanede hizmet vermeye çalışmıştır.
  • Tedavi Sorumluluğu: Bebeklerin tedavisi çoğunlukla hemşire ve hemşire yardımcıları tarafından gerçekleştirildiği için birçok ihmal yaşanmış, bu da bebek ölümlerinin artmasına neden olmuştur.
----- REKLAM ---------- REKLAM -----