Kış Lastiği Ne Zaman Takılır 2024? - Haber Son DakikaHaber Son DakikaKış Lastiği Ne Zaman Takılır 2024? - Haber Son DakikaHaber Son Dakika
SON DAKİKA

Kış Lastiği Ne Zaman Takılır 2024?

Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 11:55

Kış Lastiği Ne Zaman Takılır 2024?
----- REKLAM -----

Kışlık Lastik Ne Zaman Takılır? 2024 Kış Lastiği Takma Tarihleri

2024 kış lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağı, sürücüler tarafından merak edilmeye başlandı. Havaların soğumasıyla birlikte, don olayları ve kaygan zeminler nedeniyle kış lastikleri takmak önem kazanıyor. Peki, kış lastiği takma tarihi nedir?

Kış Lastiği Ne Zaman Takılır?

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık’ta başlamaktadır. Bu tarihten itibaren yolcu ve eşya taşımacılığı yapan araçlar, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmak zorundadır.

Hangi Araçlar İçin Zorunlu?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar dışında, hususi araçlar için kış lastiği kullanımı zorunlu değildir. Ancak, kış şartlarında can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önerilmektedir. Bu uygulama, kış şartlarına hazırlıksız olan araçların yolu kapatmasını ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla yapılmaktadır.

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine göre daha iyi yol tutuşu ve güvenlik sağlar. Bu nedenle, kış aylarında sürücülerin kış lastiği takmaları önemlidir.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----