Vali Süleyman Tapsız, TRT Avaz’da Canlı Yayına Katıldı »Haber Son DakikaVali Süleyman Tapsız, TRT Avaz’da Canlı Yayına Katıldı »Haber Son Dakika
SON DAKİKA

Vali Süleyman Tapsız, TRT Avaz’da Canlı Yayına Katıldı

Son Güncelleme :

17 Şubat 2012 - 15:48

Vali Süleyman Tapsız, TRT Avaz’da Canlı Yayına Katıldı
----- REKLAM -----

Sayın Valimiz Süleyman Tapsız, Kafkaslar, Orta Asya ve Balkanlarda yayın yapan TRT Avaz kanalında canlı yayınlanan “Stüdyo Avaz” Programına katıldı. Burdur’da 15 Şubat Çarşamba günü Mısırlılar Evinde Stüdyo Avaz programında Esra Bisi’nin konuğu olan Vali Tapsız yatırımlar, projeler, eğitim, sağlık, kültür, turizm, ekonomi ve ilimizde ilk kez uygulanmaya başlanan Özürlü Takip Sistemi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜLLER, GÖLLER VE GÖNÜLLER DİYARI BURDUR

Vali Tapsız, Burdur’un güleryüzlü, samimi ve sevecen insanların yaşadığı bir il olduğunu belirterek; “Burdur’u güller, göller ve gönüller diyarı olarak adlandırıyoruz. Aynı zamanda da Teke Yöresi’nin yörük kültürünün başkenti olarak ifade ediyoruz. Burdur birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış hem medeniyetlerin hem de yolların kavşağında olan bir ilimiz. Orta Anadolu’yu Akdeniz ve Ege’ye bağlayan yolların üzerinde ve nüfus itibariyle baktığımız da toplam 250 bin ve 10 ilçesi bulunan Burdur özellikle insanlarının sıcakkanlılığı, çalışkanlığı noktasında ön plana çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM’DE MARKA KENT VURGUSU

Burdur’un eğitimde marka bir kent olduğunu vurgulayan Vali Tapsız; “Burdur dediğimiz zaman aklımıza öncellikle eğitim geliyor. Son yıllardaki sınavlarda ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimiz son derece büyük başarılar elde ettiler. Aynı zamanda 5 yıllık Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz var. Mehmet Akif Ersoy Milli Şairimiz İstiklal Marşımızın şairi ve Burdur Mebusu olmasından dolayı üniversitemizin isminin Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olması bütün Burdurluların göğsünü kabartan ve bizleri onurlandıran bir durumdur. Son yıllarda Burdur üniversiteye öğrenci yerleştirmede üçüncü sırada yer almaktadır. İlimizdeki eğitim başarısı okul yönetimi, öğretmenler, okul aile birlikleri ve velilerin birlikte ortak çalışmaları sonucu elde ediliyor.” diye konuştu.

MERMERCİLİK EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ

Burdur’un Türkiye’de işsizliğin en az olduğu 4. il sıralamasında yer aldığına da değinen Vali Tapsız; “Mermer sektöründe ise Burdur Beji bir marka. Sadece Türkiye’de değil dünyada da tercih edilen bir mermer çeşididir. İlimizde yıllık 4 milyon metrekare mermer üretiliyor. Daha çok blok mermer halinde ihracatı yapılıyor. İlimizde 100’e yakın fabrika ve mermer ocağı bulunmaktadır. Fabrikalarda ve mermer ocaklarında 5 bin kişi istihdam ediliyor.” bilgisini verdi. Vali Tapsız, geçtiğimiz yıl mermerden ekonomiye 300 milyon dolar değerinde bir katkı sağlandığını ve mermerde 22 ülkeye özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Çin’e ihracat yapıldığını da sözlerine ekledi.

ANTİK KENTLERE VE SALDA KAYAK MERKEZİNE DAVET ÇAĞRISI

Burdur’un antik kentler şehri olduğunu da söyleyen Vali Tapsız; “Ağlasun’da Sagalassos Antik Kenti, Gölhisar’da Kibyra Antik Kenti, Bucak’ta Kremna Antik Kenti bulunuyor. Yeşilova ilçemizde bulunan Salda Kayak Merkezini geçtiğimiz ay açtık. Kayak merkezinde 1,5 metreye yakın kar var. Ulaşımı son derece kolay, şu an konaklama imkânımız yok ancak günü birlik kayak yapma şansı var. Salda Kayak Merkezinin altyapısı ve kayak donatıları kayakseverlerin beklentilerine cevap verecek şekilde tamamlandı. Şimdi ülkemizin her yerinden kayakseverleri, muhteşem Salda Gölü manzarası eşliğinde ve çam ormanlarının arasında kayak yapmak üzere Salda Kayak Merkezine bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----