82. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı »Haber Son Dakika82. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı »Haber Son Dakika
SON DAKİKA

82. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Son Güncelleme :

07 Mart 2012 - 13:56

82. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı
----- REKLAM -----

[portfolio_slideshow]

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur’a gelişinin 82. yıldönümü törenlerle kutlandı. Protokol üyeleri Atatürk’ün Burdur’a gelişine tanıklık eden ve törenlere katılan 105 yaşındaki Mehmet Gül’den dinledi. Gün nedeniyle Çatalpınar Mevkiinden Cumhuriyet Meydanına kadar yapılan Ata’ya Saygı yürüyüşüne Vali Tapsız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ilimiz Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Vali Süleyman Tapsız, göndere çekilecek bayrağı öğrencilere öperek verdi. Daha sonra Atatürk Anıtı’na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Çelenk sunumunun ardından konuşan Burdur Belediye Başkanı Akkaya, Atatürk’ün Burdur’a gelişinin 82’nci yıl dönümünde O’nu karşılamanın gurur ve mutluluğunu tekrar yaşadıklarını söyledi. 6 Mart’ın Burdur için şeref günü olduğunu söyleyen Akkaya, “Kan ve barut kokularıyla, bozkırın ortasında bir milletin istiklal mücadelesini yönetebilmek ve onun küllerinden yeni bir devlet kurabilmek her liderin başarabileceği bir iş değildir. Atatürk, böylesine zor bir işi gerçekleştirmiş, bununla da kalmayarak yeni Türk devletine bir vizyon çizmiş büyük bir devlet adamıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Daha sonra Vali Süleyman Tapsız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ilimiz Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan tarafından spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören halk oyunları gösterisiyle sona erdi. Etkinlikler çerçevesinde Belediye Fuayesinde “Geçmişin İzlerinde Burdur ve Atatürk” konulu sergi açıldı. Nurcihan Velicangil Kültür Merkezinde düzenlenen “Atatürk’ün Yurt Gezileri ve Kültür” konulu konferansın sunumunu ise Yrd. Doç. Dr. Kadir Şeker yaptı.

 

KAYNAK: www.burdur.gov.tr

----- REKLAM ---------- REKLAM -----