30 Aileye Düve Dağıtıldı »Haber Son Dakika30 Aileye Düve Dağıtıldı »Haber Son Dakika
SON DAKİKA

30 Aileye Düve Dağıtıldı

Son Güncelleme :

11 Mart 2012 - 15:48

30 Aileye Düve Dağıtıldı
----- REKLAM -----

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi çerçevesinde, Burdur’un merkeze bağlı Güneyyayla köyünde 30 aileye 4’er gebe düve…

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi çerçevesinde, Burdur’un merkeze bağlı Güneyyayla köyünde 30 aileye 4’er gebe düve dağıtıldı.

Güneyyayla köy meydanında yapılan törende konuşan Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur’da süt besiciliğinin gelişmesi için valilik olarak projeler hazırladıklarını anlattı. Bu projeler kapsamında kullandırılan destek miktarının 792 bin 202 lira olduğunu belirten Tapsız, bu destekler sayesinde Burdur’da üretilen süt miktarının yıllık 300 bin tondan fazla olduğuna dikkati çekti.

Vali Tapsız, “Amacımız, her evin altında 3-5 inekle süt besiciliğinin yapılması yerine, köyün dışında bir alanda, tüm süt ineklerinin birlikte bakılabileceği toplu alanlar oluşturmak ve daha fazla süt üretimini gerçekleştirebilmektir” dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur’da tarım ve hayvancılığa büyük katkılar sağlandığını, çiftçi ailelerinin gelirini ve süt üretimini artırmak için projeler geliştirdiklerini bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi’nin 3294 sayılı Yasa kapsamındaki kişi ve ailelerin gelir seviyelerini yükseltmeyi, tarım ürünlerini mahallinde değerlendirmeyi ve pazarlamayı, köyden kente göçü önlemeyi amaçladığını anlattı.

Dallı, “Hedef kitlemiz ise yoksul, hayvancılık yaparak gelir elde etmek isteyen çiftçi ailelerdir” dedi.

Konuşmalardan sonra 30 aileye 4’er gebe düve dağıtıldı.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----