-Rektör Saatcı “Marka Üniversite olmak istiyoruz.”
-Hedefimiz Fikir ve Proje üreten bir üniversite
BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.
2006 yılında kurulduğunda 3 Fakülte ve 5 Meslek Yüksekokulu ile 11 bin 421 öğrencisi olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bugün 7 Fakülte, 6 Yüksek okul, 4 Enstitü, 10 Meslek Yüksekokulu 20 bin 200 öğrencisi ile göz kamaştırıyor.
2006 yılında kurulan üniversitenin Türkiye’nin iddialı Üniversitelerinden birisi olma yolunda ilerlediğini söyleyen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı “ Akademik personelimiz 236 dan 650 ya, İdari Personelimiz 150 den 322’ye, Kapalı alanımız ise 62 bin metrekareden 208 bin metrekareye çıktı “ dedi.
Makü’nün 2 yerleşkesi olduğunu belirten Saatcı Antalya yolundaki İstiklâl yerleşkesinde çok ciddi altyapı çalışmaları yapıldığını kaydederek “İstiklâl yerleşleşkesini mamur hale getirmek için çok ciddi altyapı çalışmaları yapıldı. Şu an itibariyle kampüsümüzün en uç noktasına ulaşabilecek yol yapımız çok kısa bir süre sonra tamamlanacak” Dedi.
Saatcı “Biz üniversite olarak her fakülteye, her eğitim birimine sahip olan bir üniversiteden ziyade sahip oldukları ile ön plana çıkan bir üniversite olmak istiyoruz. Sahip olduklarımızı markalaştırmak istiyoruz. Fakülte ve Meslek Yüksekokullarımızla markalaşmak adına hareket ediyoruz. Bunların eğitim kalitesini artırmak yolunda çalışıyoruz. Bunun da semerelerini alıyoruz. Eğitim Fakültesinden mezun olan öğrencilerimiz öğretmen atama sınavlarında her yıl ilk üçte yer alıyor. Veteriner Fakültemizden mezun olanlar hemen mezun olur olmaz işlerine kavuşuyorlar. Sağlık Yüksek okulundan mezun olanlar staja gittikleri zaman iş anlaşmasını imzalıyorlar. Meslek Yüksekokullarımız köklü bir geleneğe sahip, Sanayi ile iç içe bir eğitim verdiklerinden dolayı mezunlarımız hemen iş bulabiliyorlar. “ dedi.
Biz üniversitemizi belli bir mecraya doğru yönlendirmek istiyoruz diyen Saatcı “Bu mecrada fikir üreten, proje üreten üniversite. Üniversitelerin yapması gereken görev olarak addedilen çok şey var. Bizlere emanet edilen vatan evlatlarını en iyi şekilde eğitip bunları milletin hizmetine sunmak. Hocalarımızın bu çocuklarımıza ders verme yükümlülükleri var. Bunun yanında Bilimsel yayın çıkarma, makale yazma ve proje üretme . Biz bunlar içinden projeye ayrı bir önem verdik. MAKÜ üretmiş oldukları uyguladıkları projelerle anılsın istiyoruz. Bundan sonraki hedeflerimizde bu yönde gidecek. Proje üreten ve fikir üreten bir üniversite olarak anılsın istiyoruz.” şeklinde konuştu
Burdur Gölü ile ilgİli araştırmalar yaptıklarını söyleyen Saatcı Burdur Gölünde biyolojik kirlilik olduğunu ancak gölde aşırı miktarda arsenik olmadığını belirterek “Burdur Gölündeki arsenik miktarı içilebilir sudaki arsenik miktarından daha düşük. Gölle ilgili çalışmalarımız bitmiş değil. Biz gölden kaçtıkça göl bizden kaçıyor. Göle temas edip en azından onun acılarını hissetmemiz lazım. Bunun için online takip sistemi kuruyoruz. Göldeki her saniyenin değişiminin bize geleceği bir sistem kuruyoruz. Bütün veriler bize aktarılacak” dedi.
Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunun gölde su sporları yapmaya yönelik planları olduğunu ve bunu en kısa sürede gerçekleştireceklerini kaydetti.
Saatçı önümüzdeki yıl Mühendislik Fakültesi bünyesinde Mimarlık ve Bilgisayar Mühendisliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bünyesinde Uluslararası ilişkiler ile Finans Bölümü ile Meslek Yüksekokullarında Yaşlı ve Hasta Bakımı bölümleri Bucak Sağlık Meslek Yüksekokulunda ise emşirelik bölümü açmayı plânladıklarını aktardı.
Saatçı Şehir Merkezindeki kampüste bulunan Depreme dayanıksız binaların yıkıldığını ve buraların yeşil alan olarak değerlendirileceğini kaydetti.