''Öğretmenlik mesleklerin anasıdır'' » Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

”Öğretmenlik mesleklerin anasıdır”

Son Güncelleme :

23 Kasım 2013 - 11:24

”Öğretmenlik mesleklerin anasıdır”
----- REKLAM -----

MHP Burdur İl Başkanı İbrahim Sakızcı, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
 
Sakızcı:

 

İnsanlığa faydalı her meslek kıymetlidir ama tabiri caizse öğretmenlik mesleği mesleklerin anasıdır.
 
İnsanlığa büyük buluşları armağan eden bilim adamlarının, filozofların, mucitlerin mutlaka bir öğretmeni olmuştur.
 
İnsanlık düşmanı olan cehaletin panzehiri, karanlığın ışığı öğretmenlerimizdir.
 
Çocuklarımızı ailelerinden sonra ikinci yuvası Okullarımızda fakir zengin demeden büyük bir sevgi ve şefkatle bağrına basan öğretmenlerimizdir.
 
Vatan sathının en ücra köşelerinde, başka başka ülkelerde büyük bir fedakarlıkla çocuklarımızı bilgili, birikimli güzel bir hayat sürmeleri için geleceğe hazırlayan öğretmelerimizdir.
 
Kuş uçmaz kervan geçmez köylerde, mezralarda yaşayan vatandaşlarımızın her derdini paylaştığı “hocam” diyerek itibar, iltifat ve güvenlerine mazhar olan öğretmenlerimizdir.
 
Türk Milletini geleceğe taşıyan şuurlu yetişmesinde en büyük emek Öğretmenlerimizindir.
 
Verdikleri hizmetle, yaptıkları fedakarlıkla orantılı olmayan düşük ücretlerle hayatlarını sürdürmek zorunda bırakılan yine öğretmenlerimizdir.
 
Hz. Ali Efendimizin “bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyerek asırlar evvelinden önemine işaret ettiği öğretmenlerimizin içinde bulunduğu sıkıntılarının giderilmesi Hükümetin ahlaki , vicdani ve aynı zamanda görevi olarak sorumluluğundadır.
 
İnsan yetiştirme gibi çok büyük bir sorumluluğu omuzlarına yüklediğimiz öğretmenlerimizin ikinci bir iş yapma zorunda bırakılmadan ekonomik ve sosyal sorunlarının giderilmesi, atama bekleyen öğretmenlerimizin bir an önce atamalarının yapılarak mesleklerini icra etmeleri en büyük dileğimiz ve beklentimizdir.
 
Büyük Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” Veciz sözünden de anlaşılacağı üzere Büyük Türk Milletini çağlar üzerinden sıçratarak ilimde, fende, teknikte muasır medeniyetlerin üstüne taşıyacak yine öğretmenlerimizdir.
 
Bu vesileyle Başöğretmen Büyük Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden, görevi başında şehit düşen Öğretmenlerimize Allahtan rahmet, Alçak terör saldırılarında yaralanarak gazi olan öğretmenlerimize sağlık, emekli olan öğretmenlerimize huzurlu bir ömür, görevi başındaki Öğretmenlerimize vazifelerinde üstün başarılar dilerim.
 
İbrahim SAKIZCI
MHP Burdur İl Başkanı

----- REKLAM -----