CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman: “Bedelli askerliğin kaldırılması, üniversitenin Örtülü’ye yapılması Burdur’a yapılmış en büyük kötülüktür”
CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, üniversite ve şehrin bütünleşmesi için planladıkları projeler ve döviz bedelli askerliğin kaldırılmasının Burdur’a verdiği zarar hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Üniversitenin Örtülü’ye inşasının yanlış olduğunu ve üniversite ile şehrin bütünleşmesi için projeler hazırladıklarını dile getiren Başkan Erman: “Üniversiteye yönelik özel bir çalışma yürütüyoruz. Üniversitedeki akademisyenlerle aday arkadaşımız birebir defalarca biraraya geldi. Öğrencilerimizle sürekli toplantılar düzenleyerek, biraraya geliyoruz. Hem öğretim görevlilerinin hem de öğrencilerin birinci sorunu ulaşımdır. İkinci sorunları, Burdur’da öğrencilerin vakit geçirebileceği bir ortam yok. Isparta’da 55 bin öğrenci var, Burdur’da 14 bin öğrenci var. Önemli olan şehre üniversiteyi getirmekten daha çok, şehrin üniversiteyle bütünleşmesini sağlamaktır. Şehre sadece üniversiteyi getirmek çözüm değildir. Kaldı ki, üniversitenin yer seçimi başlı başına yanlıştır. Bugün üniversitenin yer seçimi her yönden yanlıştır. Ne öğretim görevlileri mutludur hava şartları sebebiyle, ne öğrenci mutludur, ne de esnaf mutludur. Yer seçimi yine bu dönemin iktidar yöneticileri tarafından yapılmış en büyük hatadır ve şehre yapılmış en büyük kötülüktür. Şimdi diyorlar ki, üniversitenin yerini değiştirelim. Bugün 600 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapılmış bir kampüsün başka bir yere taşınmasının çok zor olduğunu biz biliyoruz. Bundan sonra ne yapılabilir, bundan sonra yapılacak iş öncelikle ulaşım sorunu çözmektir daha sonra yine coğrafi yapı olarak çok zor olsa da buraya yönelik yeni imar ve revizyon planlarıyla şehirle üniversite arasında bir bütünleşme sağlanmasıdır. Bu konuyla ilgili de çalışmamızı sürdürüyoruz. Sanayici arkadaşımız o bölgede AVM çalışması yapmak istedi, Belediye Meclisi’nde her türlü desteği kendisine sağladık. Onun bir çalışması olacak. Bunun yanında Belediye’nin de bir takım çalışmaları olmak zorunda, adaptasyon sağlanmak zorundadır. Öğrencinin en önemli sorunlarından biri yine yerleşim sorunudur. Bunun için yine bir öğrenci köyü düşünüyoruz. Burdur Belediyesi olarak bir öğrenci köyü oluşturup, gerekirse yap,-işler-devret ile yatırımcıyı da oraya çekerek bir öğrenci köyü çalışması gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Bedelli askerliğin kaldırıldığı zaman sivil toplum örgütü başkanlarının açıklamalarına tepki gösterdiğini fakat sözlerinin arkasında durduğunu ifade eden Başkan Erman: “Bedelli askerlik konusunda o zaman ben bir açıklama yaptım. Demiştim ki ‘Burdur sivil toplum örgütleri bu konuda sınıfta kalmıştır. Burdur gereken tepkiyi ortaya koyamamıştır’ dedim. O dönemin sivil toplum örgütü başkanları alınganlık yaptı. Yine aynı sözümün arkasındayım. Sivil toplum örgütleri Burdur’un en büyük sivil toplum örgütleri bu konuda sınıfta kalmıştır. Bedelli askerlik konusunda gereken otoriteyi, gereken kamuoyunu, gereken oluşumu sağlayamadığımız için bedelli askerliğin yeri doldurulamamıştır. Bundan sonraki süreçte de doldurulacağı da zor gibi görünmektedir. Bundan sonra milletvekilleri, o dönemin valisi apar topar milli savunma bakanının yanına gittiler, boy boy fotoğraf çektirdiler. Çektirilen fotoğrafları geldiler, burada basına dağıttılar. İşte biz sorunu çözdük, yok subay okuluydu, yok astsubay okuluydu, yok piyade okuluydu, önümüze bir sürü olanaklar sundu. Magazinsel açıklamalar yaptılar ama şimdi 3 yıl oldu, 3 yılın sonunda hala bu konuyla ilgili bir çalışmanın olmadığını görüyoruz. Bu da iktidar tarafından Burdur’a atılmış en büyük kazıktır” şeklinde konuştu.
Hayal Girişim