Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı MAKÜ İstiklal Yerleşkesi’nde Avşar Han Yemek Salonu’nda geçtiğimiz cumartesi günü yapılan 2013 Burdur Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’nde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz konuşma yaptı. Başkan Ercengiz ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Başkan Ercengiz Burdur’da yetişmiş bir iş gücünün yeterli olmadığını belirtti. Başkan Ercengiz 2. OSB konusunda zaman zaman bürokratik engellerle ile ivme kaybedildiğinin altını çizdi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz:
”Burdur’da üretim adına, yatırım adına, hizmet adına, istihdam adına taş üstüne taş koyan değerli iş adamlarımıza yürekten kutluyorum. Ülkemizin kalkınması ve ekonomik olarak büyümesinin en önemli unsuru, sağlıklı ve devamlılık gösteren vergi gelirleridir. Burdur’da bir çok alanda faaliyet gösteren, ekonomimizin can damarları olan iş adamlarımız sayesinde Burdur ekonomisi büyümeye ve gelişmeye devam edecektir.
Burdur ekonomisi tarım, hayvancılık ve mermer sektörünün ağırlıklı olduğu bir kenttir. Son dönemde de hızla büyüyen MAKÜ Burdur için yeni bir Sektörün kapısını açmış olup bir öğrenci kenti olabilmenin gayreti içerisindedir. Ancak kent halkı öğrenc i entegrasyonu istenilen seviyeye henüz ulaşmamıştır.
Burdur’da yetişmiş bir iş gücü yok. Sanayi için gerekli alt yapı yatırımlarımız yeterli değil. 2. OSB için gayretli çalışmalarımız sürerken Bürokratik engeller ile zaman zaman ivme kaybediyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ortada. Bu kadar olumsuzluğa rağmen katma değer yaratan, istihdama katkı sağlayan siz değerli iş adamlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.
Geçtiğimiz senelerde bölgesel teşvik uygulaması nedeniyle Burdur’da ki bazı iş adamlarımız, ne yazık ki fabrikalarını başka illere taşıdı. Bu da Burdur’da işsizliği tetikledi. Göreve başladığımdan buyana 3 binden fazla kişi iş için bize başvuru yaptı. Ne acıdır ki başvuru yapanlar, açlık sınırı altında kalan asgari ücretle çalışmaya razı. Burdur Belediyesi olarak Burdur’un yatırım çekmesi, ihracat yapması, tanıtımı, ekonomik yapısının güçlenmesi ve istihdamın sağlanması için gayret gösteriyoruz.
Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından biri olarak Üniversite-Sanayi işbirliği olarak görüyorum. Üniversite-Sanayi işbirliğinin, kıt kaynakların rasyonel kullanılması açısından önem taşıması yanında özellikle küçük ve orta ölçekli sanayinin hem zaman, hem de araştırma geliştirme altyapısının maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle önemli olduğunu düşünüyorum.
Üniversite-Sanayi işbirliği, sanayinin teknoloji ihtiyacına cevap verirken, sanayi de üniversitelere pratik uygulama imkânı sağlamaktadır. Bu da ülkemizin ekonomik gelişmesine katkı sağlayacaktır.
Burdur Belediye olarak her zaman ortak aklı savunduk. Ortak akılla, birlikte çalışarak, yatırımcıyı Burdur’a çekmeliyiz. Burdur Belediyesi olarak her zaman çalışan, üreten, istihdam sağlayan ve ekmek veren şahıs ve kurumların hizmetinde olacağız”.