Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2015 Mali Destek Programı kapsamında Alanya ve Manavgat’ta başladığı proje hazırlama eğitimlerini Burdur’da sürdürdü. Batı Akdeniz’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve özel sektöre yönelik toplam 17 milyon TL bütçeli yeni mali destek programıyla ilgili hatırlatmaların ardından fikrin projede en iyi şekilde ifade edilebilmesi, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama, sunma ve proje hazırlama ile ilgili konularda katılımcılara önemli bilgiler verildi.
BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur’da sosyo-ekonomik gelişmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedefine yönelik bölgenin potansiyelinin ön plana çıkartılmasında öncelikli faaliyetleri sürdürüyor. BAKA, doğrudan finansman desteği sağlayacağı 2015 Mali Destek Programı kapsamında proje eğitim çalışmasını Burdur’da sürdürdü. Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, uzmanlar Mehmet Fehmi Dündar, Şükriye Güzin Genç, Tülin Kalkan ve Öznur Parmaksız’tan oluşan BAKA ekibinin verdiği proje hazırlama eğitimi, BUTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
HEDEF YEREL KAPASİTEYİ ARTIRMAK
Toplantı, BAKA’nın yenilikçi teknolojiler, yenilenebilir enerji ve alternatif turizmin desteklenmesi konularında hibe desteğini içeren 17 milyon TL bütçeli 2015 Yılı Mali Destek Programı hakkında kısa bilgi verilmesiyle başladı. Proje başvurularının, BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılabildiği, son başvurunun 10 Nisan 2015’e, proje dosyalarının tesliminin ise 17 Nisan 2015 saat 17.00’ye kadar gerçekleştirilmesi gerektiği hatırlatıldı. Proje başvurularının BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılabileceği belirtilen yerel kapasiteyi geliştirmeye yönelik proje hazırlama eğitimi toplantısında, fikrin projede en iyi şekilde ifade edilebilmesi için dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde duruldu.
Projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktarılan toplantıda; maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, uygun olmayan maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar, değerlendirme süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili bilgi veren BAKA ekibi, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekti.
BAKA’nın Antalya ve Isparta’da da gerçekleştireceği proje eğitimleri ile teknik masa hizmetlerinin tüm katılımcılara açık olduğu belirtilen toplantı, sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.