İkinci Myo Kazandırılan Gölhisar’a Öğrenci Yurdu Açılacak »Haber Son Dakikaİkinci Myo Kazandırılan Gölhisar’a Öğrenci Yurdu Açılacak »Haber Son Dakika
SON DAKİKA

İkinci Myo Kazandırılan Gölhisar’a Öğrenci Yurdu Açılacak

Son Güncelleme :

10 Ağustos 2010 - 16:35

İkinci Myo Kazandırılan Gölhisar’a Öğrenci Yurdu Açılacak
----- REKLAM -----

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (Makü) Bünyesinde İkinci Meslek Yüksek Okulu Kazandırılan Burdur’un Gölhisar İlçesine, 2010 Yılı İçerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumu Tarafından Öğrenci Yurdu Temelinin Atılması Planlanıyor.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde ikinci meslek yüksek okulu kazandırılan Burdur’un Gölhisar ilçesine, 2010 yılı içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrenci yurdu temelinin atılması planlanıyor.Rektör Gökay Yıldız, yaptığı açıklamada, MAKÜ senatosunun aldığı karar ile YÖK’e gönderilen, Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun açılması ile ilgili dosyanın YÖK Genel Kurulu’nun 29 Temmuz 2010 Perşembe günü yapılan toplantısında görüşülerek onaylandığını belirtti.

Dosyanın onaylanması ile Gölhisar’a ikinci meslek yüksekokulunun açılmış olduğunu kaydeden Yıldız, bu süreçle birlikte ilçede Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 2010 yılı içersinde bir öğrenci yurdunun temelinin atılacağını dile getirdi. Yıldız, şöyle devam etti:

“İlçede şu anda hizmet veren özel pansiyonlar yanında Kredi Yurtlar Kurumu’nun açacağı yurt ile birlikte, iki meslek yüksek okulu öğrencilerine hizmet verecek olan barınma imkanları da yeterli hale gelmiş olacak. Açılması onaylanan ve MAKÜ bünyesinde sağlık alanındaki ilk meslek yüksek okulu olan Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, mevcut Gölhisar Meslek Yüksek Okulu kampüsünde inşa edilen yeni binada ikinci bir meslek yüksek okulu olarak hizmet verecek. Açılan meslek yüksek okulunda başvuru dosyasında belirtilen Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Eczane Hizmetleri, Paramedik ve Çocuk Gelişimi olmak üzere dört program ile eğitim verilecek.”

Burdur’da 4 yıl önce açılarak hızlı ve profesyonel bir gelişim gösteren MAKÜ’nün Türkiye tarihi ve doğal zenginliklerine sahip çıktığını belirten Yıldız, “Bu anlayışına paralel olarak Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde geçen yıl Arkeoloji Bölümü kurulmuştu. Bu yıl ise Gölhisar Meslek Yüksek Okulu’nda, ilçedeki Kibyra Antik Kenti’ni araştırma alanı olarak kullanacak olan Mimari Restorasyon Programı da YÖK kararı ile onaylanarak açıldı.” ifadelerini kullandı.

----- REKLAM ---------- REKLAM -----