Sigorta poliçe fiyatları neden arttı? » Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Sigorta poliçe fiyatları neden arttı?

Son Güncelleme :

26 Ocak 2016 - 10:47

Sigorta poliçe fiyatları neden arttı?
----- REKLAM -----

Zorunlu trafik sigortası fiyatları genelinde yaşanan son aylardaki yükseliş, sigortacıları konu hakkında açıklama yapmaya yönlendirdi. Haziran ayında uygulamaya giren yeni trafik sigortası şartları ve son aylardaki büyük bir yükselişin yaşandığı döviz kuru, trafik sigortası primlerindeki yükselişin ilk nedenleri arasında gösteriliyor.

Artışın Sebepleri Neler?

Sigorta fiyatlarının artışlarıyla ilgili bilgi veren Erman Sigorta işletme sahibi Mükerrem Erman; “Zorunlu Trafik Sigortası’nda Hazine Müsteşarlığı sigorta fiyatlarını 2014 yılından beri serbest bırakmış ancak haksız rekabetin önüne geçebilmek için teminat oranlarını belirlemeye devam etmişti. Haziran ayındaki yeni düzenlemeyle birlikte teminatlar ve ödeme şartları değiştirilince sigorta şirketleri de poliçe fiyatlarını önemli derecede yükseltti. Bilindiği gibi trafik poliçeleri, yaşanan kazalarda hatası bulunmayan tarafın maddi ve manevi hasarlarını ödüyor. Yeni düzenlemeyle birlikte poliçe fiyatları da yükselirken, kaza yapan ve sigorta şirketlerine hasar ödeten sürücülerin primleri daha da artış gösterdi” dedi.

Fiyatlar İllere Göre Değişiyor

Sigorta fiyatlarının illere göre değiştiğini belirten Erman; “Zorunlu Trafik Sigortası’ndaki ‘başlangıç fiyatı’ illere göre değişiyor. Primlerden binek otomobiller için en yüksek olan şehir Batman. Ardından Erzurum ve Mardin geliyor. En ucuz iller ise Burdur ve Çanakkale” dedi.

----- REKLAM -----