Milletvekili Özçelik'ten Burdur Merkez için TOKİ açıklaması » Burdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Milletvekili Özçelik’ten Burdur Merkez için TOKİ açıklaması

Son Güncelleme :

28 Ocak 2016 - 20:26

Milletvekili Özçelik’ten Burdur Merkez için TOKİ açıklaması
----- REKLAM -----

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik gün içinde yazılı olarak bulunduğu basın açıklamasında Tefenni İlçesi 2. etap konutlarının ihalesinin yapıldığı duyurmuştu. Bucak ve Tefenni’deki TOKİ ihalelerinin ardından merkez ilçedeki vatandaşlardan ses yükselmeye başladı.

Burdur’un merkez ilçesinde henüz gerçekleşmeyen 2. etap TOKİ konutları vatandaşın artık yapılan haberlere sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda inanmama noktasına getirse de Milletvekili Bayram Özçelik’ten Burdur Merkez için TOKİ çalışmaları ve gelişmeleri konusunda özel bilgi aldık.

DEPREMEVLERİNDE TOKİ KONUSU

Burdurweb’e Burdur Merkez TOKİ konutlarında devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Milletvekili Özçelik, ”Deprem Evlerinin bulunduğu boş arazide,(Tek Katlı Yıkılan Evlerin Yerinde) Kentsel Dönüşümün Bakanlar Kurulu Kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ne belediyemizin müracaatı ile Toki’ye devredilmesi için yeni Bakanımız Fatma Güldemet Sarı ile geçen hafta Meclis Genel Kurulunda yüz yüze görüştüm.Konuyu Bakan Hanıma detaylı anlattım.Akabinde Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü ile görüşüp tekrar anlattım.Burdur Belediyesi’nin devredilmesi dilekçesi de Bakanlıkta değerlendirilerek Toki’ye aktarılmasına çalışıyorum” dedi.

BÜĞDÜZ YOLUNDA MÜZE ARSASINA TOKİ KONUSU

Büğdüz yolunda da TOKİ konusunda gelişme kaydedilmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Milletvekili Özçelik, ”Büğdüz yol kavşağında bir yıl önce müze kurulması için Kültür Turizm Bakanlığına tahsis edilen 24 dönüm Milli Emlak’a ait arsayı Toki’ye tahsisi yazışmalarını takip ediyorum.Milli Emlak Genel Müdürü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü ile görüştüm” dedi.

TOKİ İNCELEMELERDE BULUNUYOR

TOKİ konusunda arsa çalışmaların sürdüğünü belirten Milletvekili Özçelik alternatif yerler üzerinde durduklarını da ifade ederek, ”Burdur çıkışı Çendik Köyüne varmadan Milli Emlak’a ait arsayı Toki incelemeye aldı.TOKİ’de teknik ekip bu arazide çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

TOKİ, ARSA SATIN ALMAYA HAZIR

TOKİ’nin Burdur’da konut yeri olarak arsa satın almaya hazır olduğunun altını çizen Milletvekili Özçelik, ”Burdurlu vatandaşlarımızın önereceği şahıslara ait 30-40-50-60 dönüm arsaları Toki satın alabilecektir.Burdur’umuzda bu durumda arsalar varsa Toki’ye halkımız tarafından önerilmelidir. Burdur’umuza Toki yapılması çalışmalarını Toki Başkan Yardımcımız Mehmet Özçelik ile her gün görüşerek mesafe almaya çalışıyoruz. Mehmet Özçelik bu konuda elinden geleni fazlasıyla yapmaktadır.Burdurlu hemşehrimiz Mehmet Özçelik’e hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. İnşaallah kısa sürede netice alırız. Kamuoyuna sevgi ve saygılarımla belirtirim” dedi.

----- REKLAM -----