Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ‘Küçük Ölçekli İşletmeler’, ‘Sosyal Kalkınma’ ve ‘Sürdürülebilir Çevre’ alt başlıklarında 2016 Mali Destek Programları için çıktığı teklif çağrısı kapsamında Antalya, Burdur ve Isparta’da proje eğitimleri verdi. Eğitimlerde; 12 milyon TL bütçeli yeni mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıkları, hangi projelerin kabul göreceği, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu gibi ilgili konularda hatırlatmalar yapıldı. 3 ilde toplam 438 kişinin katıldığı eğitimlerde; fikrin projede en iyi şekilde nasıl anlatılacağı, nelere dikkat edileceği kurgusu ve kalitesinin önemi anlatıldı.
Batı Akdeniz’in sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdüren BAKA, 2016 Yılı Mali Destek Programı kapsamında Antalya, Isparta ve Burdur’da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlar, STK ile özel sektöre toplam 12 milyon TL tutarında hibe desteğinde bulunacak. İl merkezleri ile ilçelerdeki bilgilendirme toplantılarının ardından Program Yönetim Birimi Başkanı Bayram Altıntaş ile uzmanlar Lokman Pehlivan, Abdurrahman Özsoy ve Hasan Yüksek’den oluşan BAKA ekibi, proje hazırlama eğitimleri verildi. BAKA’nın web sitesinden kayıt yaptıranların katıldığı Antalya, Isparta ve Burdur’da toplam 438 kişinin katıldığı eğitimler; yeni mali destek programının amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili konularda hatırlatmalar yapılarak başladı.
YENİ DESTEKLER VE BAŞVURU GÜNLERİ
2016 Yılı Mali Destek Programı’nda geçmiş yıllardaki desteklerden farklı olarak ilk kez uygulanacak ‘Küçük Ölçekli İşletmeler’, ‘Sosyal Kalkınma’ ile ‘Sürdürülebilir Çevre’ alt başlıklarından oluştuğu anlatılan toplantılarda; projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 8 Nisan 2016, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 15 Nisan 2016 olduğu hatırlatıldı. Hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler gibi konuların da hatırlatıldığı proje hazırlama eğitimi toplantılarında; projelerin yazmaya başlamadan önce başvuru rehberlerindeki puanlama cetvelinin incelenerek projelerin yazılmasının önemine dikkat çekildi.
Potansiyel başvuru sahiplerine yönelik yerel kapasiteyi geliştirme amacıyla gün boyu süren proje hazırlama eğitimlerinde; Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden projelerin nasıl hazırlanacağı, nelere dikkat edileceği uygulamalı olarak anlatıldı. Projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Maliyetlerin Uygunluğu, Destekten Karşılanabilecek Maliyetler, Uygun Olmayan Maliyetler, Program ile Hedeflenen Sektör ve Alanlar, Değerlendirme Süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili bilgi veren BAKA ekibi, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekti. Toplantılar, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.