Aziziye Köyü 18. Kültür Sanat ve Yayla Şenliği gerçekleşti » Burdur Haber, Burdurweb, Güncel Burdur Haberleri
SON DAKİKA

Aziziye Köyü 18. Kültür Sanat ve Yayla Şenliği gerçekleşti

Son Güncelleme :

23 Temmuz 2018 - 7:21

Aziziye Köyü 18. Kültür Sanat ve Yayla Şenliği gerçekleşti
----- REKLAM -----

Aziziye Yaylası Elma Çukuru mevkiinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenliği, 18 yıldır hayırsever iş adamı Burdur Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl üstleniyor. Yayla ve Yörük Kültürünün yaşatıldığı Aziziye Şanliğine Burdur ve il dışından çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı gibi İl protokolünün de ilgisi yüksekti.

Şenliğe başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, 22-23’üncü dönem Burdur Milletvekili Mehmet Alp, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne Yaz Okulunda Türkçe eğitimi almak için çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik alanına gelişinde Aziziye Muhtarı Ali Kozak, Cadıl Ailesi ve Aziziyeliler tarafından karşılanan Vali Şıldak ve Hanımefendi, protokol çadırına geçmeden şenlik alanını dolaşarak vatandaşları selamladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenlik Kur’an tilaveti ve okunan dua ile devam etti. Şenliğin devamında protokol konuşmaları gerçekleşti. Aziziye Köyü Muhtarı Ali Kozak, iş adamı Mehmet Cadıl, Milletvekili Bayram Özçelik ve Vali Hasan Şıldak konuşma yaptılar.

Vali Hasan Şıldak Şenlikte yaptığı konuşmanın başında; “bu güzel etkinliği yıllardır üstlenerek, herkesi burada yöre kültürünün değerleriyle buluşturan, ilimizde gerçekleştirdiği pek çok kamu hizmetine katkı faaliyetinin yanı sıra, öz kültürümüzün değerlerinin yaşatılması noktasında yaptığı bu çok önemli hizmetten dolayı Mehmet Cadıl’a teşekkür etti.”

Vali Şıldak’ın konuşmalarından detaylar şöyle:

ASIL OLAN BİR ARADA OLMAK, BİRLİK BERABERLİĞİ BÖYLESİ GÜNLERDE PEKİŞTİRMEKTİR
Bilindiği gibi ülkemiz geniş coğrafyasıyla özellikle bahar mevsiminden itibaren yaz aylarında pek çok festivale, şenliğe ev sahipliği yapıyor. İllerimizde, ilçelerimizde ve köylerimizde böylesine güzel etkinliklerle bir araya geliyoruz. Aslında her şey bir bahane, bazı yerde üzüm festivali, bazı yerde kiraz festivali olur, bazen yağlı güreş olur. Ama bunların hepsi bir bahanedir, asıl olan bir arada olmak, birlik beraberliği böylesi günlerde pekiştirmektir.

BİZİ ÖZ DEĞERLERİMİZLE BULUŞTURAN YÖRÜK KÜLTÜRÜDÜR
İşte burada da yayla kültürünü yaşatmak adına her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aziziye Yayla Şenliği’nde bir araya geldik. Asıl olan, bizi öz değerlerimizle buluşturan Yörük Kültürüdür. Teke Yöresi ülkemizin değerleri açısından çok zengin bir kültürel mirasa sahip coğrafyadır. Gerçekten bende böyle bir zenginlik içinde, böyle bir kültürel değerlerin adeta geçit yaptığı bir coğrafyada, bir ilde görev yapmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan, sizlere hitap etmekten büyük mutluluk, onur duyuyorum.Aslına baktığımızda kültürümüzün, bizi biz yapan geleneklerimizin yaşatıldığı, birlik beraberliğimizin pekiştiği bir günü yaşıyoruz. Bu birlik beraberliği oluşturan sizlerin geniş gönülleri ve katılımıdır. Uzaktan yakından gelen herkese katılımları için ayrıca teşekkür ediyorum.

YÖRÜK DEMEK ÜLKESİNE SEVDALI OLAN İNSAN DEMEKTİR.
Yörük Kültürü denince, yörüklük aslında bizim özümüzdür. Türklüğün ve ülkemiz coğrafyasında yaşayan tüm insanların buluştuğu ortak değerlerdir. Yörük demek Türk Kültürü demektir. Özünü yaşayan insan demektir, aslını inkar etmeyen, öz değerleriyle barışık, kendisiyle barışık insan demektir. Yörük demek aslına, tarihine sahip çıkan onu yaşatma iradesini gösteren insan demektir. Yörük demek ülkesine sevdalı olan insan demektir. Bu ne demektir, bayrak sevgisi demektir, vatan sevgisi demektir, devletine sadık insan demektir, sadakatinden asla taviz vermeyen insan demektir. Yörük demek yiğit demektir, özü sözü bir demektir. Aynı zamanda Yörük demek hoşgörülü insan demektir. Herkesi kucaklayan ayrım yapmayan, din mezhep kültür ayrımı yapmayan, her kesime açık, kucaklayıcı, hoşgörülü insan demektir. Gönlü geniş insan demektir.

İŞTE BİR TOPRAĞI VATAN YAPAN DEĞERLER BUGÜN BURADA YAŞATILMAKTADIR.
Bizler bin yıl önce bu coğrafyaya adım attığımızda, bir ülke edindik. Anadolu’ya ülke dedik. Ama sadece ülke değil. Ülke aslında bir coğrafya parçasıdır, bir topraktır. Ama kuru bir topraktır. Ülke ile vatan farklı kavramlardır, farklı sözlerdir. Bizim için Anadolu Ülkenin ötesinde vatandır. Çünkü bu Albayrak Şehit kanlarıyla sulanmış bir toprağın üzerinde dalgalanmaktadır. İşte bir toprağı vatan yapan değerler bugün burada yaşatılmaktadır. Yöre kültürümüzü bizi biz yapan öz değerlerimizi yaşatan Aziziyeli hemşehrilerimizi de tebrik ediyorum

Vali Hasan Şıldak’ın yaptığı konuşma sonrası yerel sanatçıların konserleriyle şenlik akşam saatlerine kadar devam etti.

----- REKLAM ----- ----- REKLAM -----