Burdur’un gelişimi böyle giderse elimizi yüzümüze bulaştırırız. - Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur HaberBurdur’un gelişimi böyle giderse elimizi yüzümüze bulaştırırız. - Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

Burdur’un gelişimi böyle giderse elimizi yüzümüze bulaştırırız.

Son Güncelleme :

27 Eylül 2016 - 10:36

Burdur’un gelişimi böyle giderse elimizi yüzümüze bulaştırırız.
----- REKLAM -----

Geçtiğimiz hafta 2016-2017 Eğitim ve öğretim yılı başlayarak başta ilköğretim düzeyindeki öğrenciler olmak üzere üniversite öğrencilerine kadar tüm öğrenciler ile öğretmen ve akademik personeller ders başı yaptı.

Burdur’un bilindiği üzere nüfusu il geneli ortalama 250 Bin, Merkez nüfusu ise 75 Bin olarak beş aşağı beş yukarı değişiyor. Bu da ilk-orta-lise öğrenimindeki öğrenci sayılarının bir nevi sabit kalması demek. Ancak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin her yıl ortalama 3 Bin ile 4 Bin öğrenci arasında bünyesine yeni öğrenci katıyor. 2016 yılında 5 Bin mezun veren Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına yaklaşık 9 Bin öğrenci ile başlayarak mezun olan öğrenciyi de hesaba kattığımızda öğrenci nüfusunda yaklaşık 4 Bin’lik bir artış oldu. Fakat Burdur, aynı Burdur.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, üniversitede yaptığı basın toplantısında 2023 hedefi doğrultusunda 60 Bin öğrenciye ulaşacaklarını beyan etmişti. Üniversitenin son 3-5 yıldaki büyüme grafiğine baktığımızda bu hedefin gerçekleşebileceğini görüyoruz. Fakat büyümeyi kaldıracak şehrin gelişimi, alt ve üst yapısı yeterli mi tartışılır. Bana göre açık ve net görülüyor ki geçen hafta eğitim yılının açılışında şehrin dışından gelen yeni öğrenci ve aileleriyle Burdur, 10-15 Binlik bir kalabalığı ağırladı. O gün dikkatimi çeken şehrin biraz kalabalıklaştığındaki haliydi. Yoğun bir trafik, kaldırımlarda iğne atsan yere düşmeyen bir insan yoğunluğu. Yani Burdur ili merkezi sadece öğrenciyi kıstas almadan 10-15 Binlik bir nüfus artışında bu gelişme ivmesiyle yaşanılamaz bir şehir haline gelir. Mutlaka kent merkezinin bir an evvel üniversitenin gelişimine ayak uydurması gerekir. Üniversitenin büyüme ivmesi demek kent merkezinin alt ve üst yapısının; hem konaklama, hem ulaşım, hem sağlık hem de sosyal yaşam noktasında bir an evvel gelişmesi ve büyümesi demektir.

Burdur ili kent merkezi üniversitenin bu gelişme ivmesinde, buna bağlı nüfus artışında elini yüzüne bulaştırmamak istiyorsa bir an evvel devlet hastanesi sorununu, alışveriş merkezi sorununu, özel hastane sorununu, konut ihtiyacı sorunu, yeni imar alanları sorununu ve Burdur Gölü’nü Burdur’a ve ekonomisine kazandıramama sorununu çözmelidir. Bunda ili yönetenlere ve Burdur halkına büyük görev düşüyor. Keza Mehmet Akif Ersoy Üniversite’nin bu büyüme ivmesine ayak uyduramaz isek elimizi yüzümüze bulaştırırız.

Özgür DOĞAN
Gazeteci – Mühendis

----- REKLAM ----- ----- REKLAM -----