CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Karaman’da yaşanan insanlık dışı olaylarla ilgili yazılı soru önergesi verdi. 21 Mart tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık başkanlığındaki heyetle birlikte Karaman’da incelemelerde bulunan GÖKER, “Yaşananları anlatmaya dilimiz varmıyor” diyerek konunun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.
Karaman kent merkezinde bulunan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Muammer Büyüktürk, gönüllü olarak kurs verdiği Ensar Vakfına ait olan evlerde barınan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 4 Mart 2016 tarihinde tutuklandığını hatırlatan CHP’li Vekil, “İddianameye yansıyan bilgilere göre 9 çocuğun kesin şekilde tecavüze uğradığı 1 çocuğun ise vaka üzerinden uzun zaman geçtiği için tecavüzün kesin olarak ispat edilemediği ancak gerçekleşmiş olma ihtimalinin kuvvetli olduğu ifade edilmiştir” dedi.
Diğer taraftan, cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının 45 olduğu ancak durumu belgelenen 10 çocukla ilgili iddianame hazırlandığı söyleyen GÖKER, “Kamuoyunda, olayın üstü kapatılmadan biraz daha derinleştirilirse sayının daha da artabileceğine yönelik bazı endişeler de bulunmaktadır” diyerek sözlerini noktaladı.
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.
Sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk’ün Karaman’ın en prestijli ilkokuluna ataması hangi yıl, kaç puanla yapılmıştır? Söz konusu bu puan yeterli midir?
Atandığı okul idaresi tarafından adı geçen öğretmene özel sınıf oluşturulması için bir çaba harcanmış mıdır?
Adı geçen öğretmenin sınıfındaki bazı çocukların velileri tarafından bu sınıftan alındıkları doğru mudur?
Adı geçen öğretmen 2014-2015 öğretim yılının 2. Döneminde Ayrancı ilçesi Ağızboğaz İlkokuluna geçici görevle gönderilmiş midir?
Aynı öğretmenin geçici görevlendirme gerekçesi bir dönemde ortadan kalkmış olup, 2015-2016 öğretim yılında tekrar eski okuluna dönmesine kim önayak olmuştur?
Ensar Vakfı Genel Merkezi ve Karaman Şube Başkanı, adı geçen öğretmenin 2013 yılında Vakıflarında öğrencilere etüt verdiğini kabul etmiştir. Özel Eğitim Kurumu statüsü olmayan Ensar Vakfı hangi mevzuata göre öğrencilere etüt vermiştir? Bu konu ile ilgili olarak herhangi bir denetleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa kim tarafından ve ne zaman yapılmıştır?
Kurumda yönetici pozisyonunda bulunanlar ve diğer sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
Cinsel istismar ya da benzer bu tür bir olaya maruz kalmış başka çocukların olup olmadığı saptanırken nasıl bir yol izlenecektir?
Ensar Vakfı ile bağlantılı kişilerin kiraladığı evlerde kalan öğrencilerden taciz ve tecavüz olayları ile ilgili herhangi bir şikâyet gelmiş midir?
Eğer şikayet geldiyse söz konusu şikayetlerle ilgili ne gibi işlemler yapılmıştır?
Cinsel istismara maruz kalan çocukların yaşadıkları fiziksel ve ruhsal travmaların giderilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?”