AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in açıklamalarının ardından kendisi de yazılı açıklamada bulundu.
Milletvekili Özçelik, MAKÜ’nün bugüne deyin sürecinden TOKİ ve Kentsel Dönüşüm konularına kadar bir çok konuya değindi.
İŞTE MİLLETVEKİLİ ÖZÇELİK’İN YAZILI AÇIKLAMASI
Burdur’a Örtülüden 7 km. Büğdüz tarafından 3 Km’dir. Yıllardır üniversite Burdur’a uzak diyen CHP’nin yöneticileri acımasızca eleştirdiler, Türkiye’deki Üniversitelerin şehir merkezlerine uzaklıklarını gösteren ve hangi üniversite şehre kaç km uzak listeler halinde sunmamıza rağmen fütursuzca eleştirdiler.Her defasında lütfen Üniversitelerin şehre uzaklıklarını gözden geçirin dememize rağmen. Üstelik üniversitenin ilk yapıldığındaki alanı 11 bin dönümden, şimdi en son kamulaştırmalarla 16 Bin dönüme çıkmıştır. Şehir merkezinde olsaydı; imarda üniversite alanı göl kenarında 2.500 dönüm alan tamamı ise tarla idi ve tarla sahipleri mahkemeye gideceklerini söylemişlerdi. Nereye bir üniversite kuruldu ise şehirle arasının zamanla tesislerle birleşmesi sağlanmıştır.Bizde de MAKÜ ile şehir zamanla bütünleşecektir.
Burdur’umuzun nüfusu bu rakamda kalmayacaktır 100 Binlerden 150 Binlere çıkacaktır elbette.Şimdi Kurna’ya Büğdüz Kavşağına hazineden 17 Dönüm, 7 Dönümde Tescil Dışı Alan olarak önce Müze yapılması için Kültür Turizm Bakanlığına tahsis edilmişti, Bakanlık Müze için buradan vazgeçip ; İmardaki Müze yerini tercih etti. Bu yeri sonra ise konut yapmak için TOKİ’ye tahsisleri yapılmıştır.
Bir yerel yönetici ulaşım ve alt yapı sorun çıkacak diye yatırıma karşı çıkabilir mi? Biz yatırıma karşı değiliz ama …,biz yatırım olsun isteriz fakat… Burdur ilimize Ankara girişi, Fethiye çıkışı, Antalya çıkışı üniversiteye doğru yapılaşmalar olmalıdır zamanla olacaktır. Bakar mısınız Atatürk Mahallesine yapılacak hastahane ulaşım sorunları yaşanacak diyerek karşı çıkılır mı ? Bahane üretilir mi ? 400 yataklı hastahane yapılır her türlü alt yapı içinde yerel yönetim neler yapılacaksa çalışılır yerel yönetimler bunun için vardır. 86 dönümlük hastahane yeri başka nerede bulunabilirdi ? Hastahane yeri alternatifleri hep teklif edildiğinde çözüm bulunulamamıştır. Bakar mısınız ? Atatürk mahallesi merkezde 208 alt gelir grubu için sosyal konut yapılmış yıllardır insanlarımız evlerinde oturmaktadır. Ulaşım sorunu hala bitmiyor demek yerel yönetimin acizliğini göstermektedir. Büğdüz yol kavşağına yapılacak TOKİ’de oturacakların arabaları olması lazım demek ise ufuksuzluk, arabası olanda olur, şehir içinden üniversite otobüsleri ile ulaşımda olur, Bucak otobüsleride olur. Büğdüz – Aziziye köylerine giden otobüslerde ulaşım olur, yüksek güvenlikli cezaevine giden otobüslerle ulaşanlar olur vb. ulaşım ve alt yapı yerel yönetimlerin görevidir ve sınırları içinde yerel yönetimler şehri büyütme, şehre vizyon kazandırmakla ve şehrin insanına hizmet götürmekle yetki almıştır.
2014 seçimlerinden 1,5 yıl önce 2012 yılında Karasenir, Sinan, Tepe mahalleleri bakanlar kurulu kararı ile afet riskli alan olarak “kentsel dönüşüm” alanı ilan edilmişti. 2014 yerel seçim öncesi ve propaganda sırasında bu mahallelerde müteahhitlere peşkeş çekeceksiniz ,yandaşlarınıza rant sağlayacaksınız diyenler kimlerdi ? Hatırlayanlar var mı ? (CHP’li yöneticiler) “kentsel dönüşüme karşıyız” deyip ; biz belediyeyi kazanırsak “kentsel değişim” yapacağız diyenler vardı.hatırlayanlar var mı ? (CHP’li yöneticiler) Karasenir, Tepe ve Sinan mahallelerine “kentsel dönüşüm” yaptırmayız diyenler şimdi kalkmış “şehrin öncelikli dönüşümleri yapılması gerektiğini ve sıralama doğru olmalı” demesi tam Burdurlu vatandaşımızı unutkan ve söylediklerine inanacak olarak görmesi vatandaşımızı yanıltırım zannedilmesidir. İlimizde Toki konut yapma sıralaması ise önce Bozkurt mahallesi kentsel dönüşümle başlamış,daha sonra Necatibey mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları şu an Toki’de devam etmektedir.ve son açıklanan 100 bin sosyal konut kapsamında Büğdüz yol kavşağına 250 sosyal konut için ziraat bankasında talepler alınmıştır.Bu sosyal konutlar için sadece bankaya başvuran yaklaşık 800 kişi olmuştur.
Türkiye’de hiç bir yerel yönetici alt yapı sorun olur, ulaşım sorun olur, içme suyu arıtma sorun olur diye yatırıma karşı çıkamaz.Bir yerel yönetici düşünün alt yapıya girmekten korksun.Bir yerel yönetici düşünün ulaşım sağlamaktan korksun, bir yerel yönetici düşünün kanalizasyon için yenileme çalışmalarına girmekten korksun, Bir yerel yönetici düşünün içme suyu kayıp kaçak azaltmak çalışmasına girmekten korksun.Ak parti hükümetleri olarak biz şehrimize yatırım, hizmet getirecek, ilimize projeler ve yenilikler getirecek herkesle, her kesimle, paydaşlarla, sivil toplum odaları, birlik örgüt, dernek ve vakıflarla her şeyi ve her konuyu görüşmeye hazırız şimdiye kadarda böyle yapmaya çalıştık bundan sonrada aynı yöntemle hizmet üretmeye gayret göstereceğiz. Burdur’umuzun ilçelerinde, beldelerinde ve köylerinde , ilimizin menfaatleri çerçevesinde ortak akıl ve ortak paydalarda çalışmalarda bulunduk bulunmaya devam edeceğiz inşaallah. “Biz birlikte Burduruz, biz birlikte Türkiyeyiz”