KAYACAN “MAKUS TARİHİ GERİ DÖNDÜRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM” - Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur HaberKAYACAN “MAKUS TARİHİ GERİ DÖNDÜRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM” - Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

KAYACAN “MAKUS TARİHİ GERİ DÖNDÜRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM”

Son Güncelleme :

18 Şubat 2020 - 9:15

KAYACAN “MAKUS TARİHİ GERİ DÖNDÜRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM”
----- REKLAM -----

Çavdır Belediye Başkanı Süleyman Kayacan, Şubat ayı sayısında Burdurweb Dergisi’ne konuştu. Başkan Kayacan, 2019 yılını değerlendirirken, önemli açıklamalarda bulundu.

2019 yılını değerlendirir misiniz?

Süleyman Kayacan: Malum 31 Mart yerel seçimleri sürprizler getirdi.Milliyetçi Hareket Partisine 15 Aralık’ta başvuru yaptığım zaman hiç tedirgin değildim.Kafamda seçimi zaten kazanmıştım. Daha önceden siyasi anlamda bir partide bulunmadım. 10 yıl ilaç firmasında çalışmış olmanın vermiş olduğu bir özgüven vardı. Çünkü biz bu meslekte kapıl nasıl çalınırın eğitimini almıştık. Bu süreçte ise başvurumu 15 Aralıkta başvurumu yapmıştım ve 30 Aralık’ta ise partim tarafından bana tebliğ edildi. Bu 15 günlük süreçte ise inanın ki hiç kimsenin kapısını çalmadım. Siyasette bildiğiniz üzere hiçbir zaman iki ila iki dört değildir. 30 Aralık’ta bana tebliğ edildikten sonra 1 Ocak itibariyle de seçim startını verdik. Ekibimizle beraber biz buna inandık ve bunu da vatandaşımıza inandırdık. İlk defa Çavdır’a projelerle geldik. Bir proje nasıl hazırlanır, proje vatandaşa nasıl sunulur sorusunu cevapladık.12 m2 dev ekranda biz projelerimizi sunduk. Belki vatandaşlarımızın kafasında “şurada şu yapılsa nasıl olur?” noktasını dışa vurduğumuzu ben inanıyorum. Kazasız ve belasız bir seçim atlattık.Seçim sonucunda ise iki dönemdir desteklediğimiz abimiz Mustafa Uysal’dan elini öperek görevi devir aldık. Bu süreçten sonra “haddimizi bilerek ve ayağımızı yorganımıza uzatarak” hareket ediyoruz.

Görevi devir aldıktan sonraki zamanlarda sebze ve meyve pazarı seçimden önce başlanmıştı.Bu pazarın yapımını devir aldık ve şu anki halini aldırdık.Ayrıca mevcut pazarın altındaki eski dükkanları yıkaraktan daha kullanılabilir bir hale getirdik.Pazar yerinde bulunan bay-bayan tuvaletleri modern bir şekilde yeniledik.150 yıllık geçmişe sahip olan bir hayvan pazarını devir aldığımızda inan ki kullanılabilir bir tuvalet bile yoktu.Ben bunu seçim sürecinde dile getirdim. Dediler ki bana : “Çavdır’da yaşamıyor mu?” Ben her hafta hayvan pazarına gidiyorum.Gidin bakın bir: “Yaşanıyor mu yaşanmıyor mu?” Diye… Gölhisarlı bir celep abimizin bir sözüdür bu: “Başkanım Allah senden razı olsun.Sayenizde kamyon tekerlerini siymekten kurtulduk” Dedi. Bu bizim ayıbımızdır. İnanın ben bu başarı olarak söylemiyorum.Çıkıp da hayvan pazarına tuvalet yaptım demek beni utandırıyor.150 yıllık geçmişi olan bir hayvan pazarında ki 2019 yılında bir belediye başkanı tuvalet yaptım diyorsa bu Çavdır’ın ayıbıdır. Yine yılların sanayisinde kullanılabilir bir tuvalet yoktu. Burayı biz restore ettik.Kendi evimde olmayan kaliteli fayanslardan kaplayarak kullanılabilir bir hale getirdik.Bu ben yine yaptık diye vermedik. Bu da Çavdır’ın bir diğer ayıbıdır. Mimar Sinan ilk inşaatında ne yapıyordu? Hamam ve tuvaleti yapıyordu ki ondan sonraki Camileri, Medreseleri ve muazzam köprüleri yapmıştı. Bu gibi şeyleri yaptım demek inanın ki bunları dile getirirken bile kalbim sızlıyor. Şu konuma sahip olan Ege ve Akdeniz’i yollarıyla birbirine bağlayan Çavdır’ın bu gibi şeyleri yapıp da övünen belediye başkanından olmak istemiyorum.Bunun yanı sıra hayvan pazarının giriş ücretleri olsun, orada bulunan kavurma dükkanlarını olsun hepsini daha kullanılabilir hale getirdik. Gölhisar kavurma olarak nitelendirilen ama aslında geçmişte Dirmilli kavurma ustalarının zamanında Çavdır’a gelip, burada üç gün boyunca kebap satışı yaptıklarının bir geçmişi var.Hatta geçen günlerde sosyal medya 1936 yılın bir haritası düştü.Orada Gölhisar’ın yerine Ulu köy yazıyordu. Çavdır’ın yerinde ise Çavdır yazıyordu. Bugün Gölhisarı Gölhisar yapan Çavdırlılardır. Maalesef Çavdırlıların memleketleri sahip çıkmamalarıdır. Zaten ben de “bu makus tarihi geri döndürmek için bu yola çıktım”.

Çavdır neden önemli? Buyurun şu yolu 2-3 saat trafiğe kapatalım hem Ege’de hem de Akdeniz’de hayat durur.Ben Gölhisarlı arkadaşlarıma ve siyasetçi ağabeylerimi de söyledim. Gölhisar daha da büyümeği düşünüyorsa Çavdır’ı büyütmek zorunda. Gölhisar’ın dünyaya açılan kapısı Çavdır. Gölhisar’da eğitim gören bir öğrenci İstanbul’dan veya başka bir şehirden gelirken önce Çavdır’a iniyor ve daha sonra Gölhisar’a geçiyor.Bunun içinde ilçe otogarını yetiştirebilirsen 2020’de yetiştiremezsem ise 2021’in ilk projesi olarak hedeflemekteyiz.Bu yıl ise önceliğimiz sanayi sitesi.Hemen çevre yolu kenarına indirmeyi planlıyoruz.Bunun içinde girişimlere başladık.Malum sanayi sitemiz ilçenin ortasında kaldığı içinde ne yazik ki yol ekonomisinden yeterince faydalanamıyoruz.İnşallah bu projemizle yol ekonomisinden faydalanacağız.Daha sonra ilçe merkezimizde bir bedesten çarşısı.Yaklaşık çevresinden 30 adet işyeri barındıran çift cepheli bir bedesten çarşı projemiz olacak.Gösteriş peşinde değilim ama Belediye binamızın ilçemize yakışır bir görüntüsü olmayıştan ötürü bununla ilgili bir çalışmamız olacak.Ama daha önceki dediğim gibi önceliğimiz; sanayi.

2019 yılında içerisinde Çavdır’da en büyük sıkıntılardan birisi ise tarımsal sulamaydı.Bir kooperatif tarafından yürütülüyordu.Burada ise herkese yeterinde adaletli davranılmıyordu.Biz sulama işini de belediye olarak devir aldık.Şuan sulama işini biz belediye olarak yürütüyoruz.2019 yılını böylece tamamlayıp, 2020 yılında ise kartlı sisteme geçiş yapacağız.Bu şekilde belediyemiz tahsilatlar konusunda sıkılmayacak, hem de vatandaşımız adaletli bir şekilde sulamasını yapacak.Şuana kadar inanın ki tek taviz vermediğim konu adalet. Bu süreçte bana oy verip, küsen ağabeylerim de oldu.Niye adaletli davrandığım için.Ben birilerine imtiyaz için değil, bizim için vazgeçilmez olan Çavdır’ın menfaatidir.Şuanda görevimizin 1 yılı dolmasına az bir süre kaldı.Bu yönetim anlayışımız da Çavdır halkı tarafından kabullenildi.

Bugün bir Karamanlı’nın bir Tefenni’nin durduğu nokta ise beni daha da hırslandırdı.Belediyeye devir aldığımızda 25 personelimiz mevcuttu.Bu personel sayımızı 14 kişi daha ekleyerek 39’a çıkardık.Hedefim ise her yıl 15 personel daha artırmak.Bu kadar personelin hepsini de belediye de çalıştıramayız.Yeni iş alanları oluşturarak istihdamı ancak böyle artırabiliriz.Biz bugün Denizli ve Antalya ek kapılarını aşındıran Çavdırlıların sayısı azaltmak istiyorsak yeni istihdam alanlarını oluşturmamız lazım.Bunun içinde çevre yolundan yeni istihdam sahalarını kurmak zorundayız. Özel sektörden yatırım yapmak isteyenlere buradan davetimdir. “Her şekilde yanlarındayım”. Çavdır inşallah eski günlerine dönmesine vesile olabilirsek ne mutlu. Eski cazibe günlerine döndürmek için elimden ne geliyorsa yapacağım.

Çavdır’ın tarihinde yol ekonomisinin rolü büyük. Çavdır’ın yol ekonomisinin gelişimi konusunda görüşleriniz nelerdir?

Süleyman Kayacan: Çavdır’da yol ekonomisini canlandırmak için konaklama tarzı yerler ihtiyacımız var. Bunun içinde önceliğimiz özel sektör.Özel sektör bu yatırımları yaparsa daha iyi olur.Kim kapımı açıp adım atarsa, 5 adım yaklaştım.Her zamanda bu şekilde yaklaşmaya devam edeceğim.Benim felsefem şu: “herhangi bir şenlikte Çavdır’ın hanlarının türküsünü söylemektense, Çavdır’ın hanlarını Çavdır’a kazandırma taraftayım.” maalasef geçmişte bu yapıldı.Çavdır’ın hanlarını sanatçılarımız söylesin, belediye başkanı da bu hanları tekrar kazandırmak için çaba harcasın. İnşallah elbirliğiyle biz Çavdırlılar olarak bunu başarmak zorundayız…Biz seçim sürecinde “Büyük düşün Çavdır, ben büyük düşüyorum” diye haykırdığımda önce insanlar bunu yadırgadı.Şuan vatandaşlarımızı bunu anlatmaya çalışıyorum.Özelliklede gençlerimize.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Umudum gençliktedir”. Aynı şekilde benimde umudum gençlikte.Çünkü şöyle bir şey var: “Benim babam 69-70 yaşında.Babam bu saatten sonra Çavdır’ın nüfusu 15 bin olmuş 20 bin olmuş umurumda değil” Ama 41 yaşında bir belediye başkanı olarak gençlerimize Çavdır’ın daha yaşanabilir daha istihdam edilebilir hale getirmek benim boynumun borcu.

Çavdır’ın ne tür ihtiyaçları var?

Süleyman Kayacan: Çavdır’ın en büyük ihtiyaçlarından biri de işyeri. Özel sektör arsa fiyatlarından ötürü yapamadığı için bu belediyeden bekleniyor.İlçemizin merkezine bu bedesten çarşısını yaptığımızda daha cazibe haline getireceğiz.Her şey inanmakla başlıyor.Ben inanıyorum.Gerçekten seçim kaybetmek zor.İnşallah biz kaybeden tarafta olmayız.Bu süreçte diğer aday ağabeyime gönül verenlerde var.Diyorlar ki: “Bir an önce seçim gelsin, devir ettiğimiz koltuğu geri alalım”.Derdindeler.Ama inanın ben de 5 yılın çabuk geçmesini istiyorum.Çünkü 5 yıl sonra inşallah Çavdır şimdiki Çavdır olmayacak.

Bugün bir Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakının ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisinin bir temsilcisiyim. Partime yakışır şekilde hareket ediyorum. Cumhur İttifakının sonuna kadar ülkemize hayırlı olacağını düşünüyorum.Sayın Genel başkanımız Dr.Devlet Bahçeli ve sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da bu ittifakını her zaman dile getiriyorlar.Bizde en tabandan en tepeye kadar bunu damarlarımızda hissederek hareket edersek çok daha güzel günler Türkiye’yi bekliyor…

Son mesajınız nedir?

Son olarak da buradan Elazığ ve Malatya’daki depremde, Van’da çığ felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır bölgesinde terör örgütlerinin saldırısıyla şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralanan vatandaşlarımızı ve askerlerimize de acil şifalar diliyorum.

Buradan Burdur’umuza ve Çavdır’ımıza önümüzdeki günlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum.Yapacak işimiz çok….Daha yaşanabilir bir Çavdır için gayret gösteriyoruz. Biz buna vesile olabilirken ne mutlu bize…

----- REKLAM ---------- REKLAM -----