Genç ve başarılı İş Adamı Aydın Gülcü » Burdur Haber, Burdurweb, Güncel Burdur Haberleri
SON DAKİKA

Genç ve başarılı İş Adamı Aydın Gülcü

Son Güncelleme :

27 Ekim 2020 - 15:40

Genç ve başarılı İş Adamı Aydın Gülcü
----- REKLAM -----

Burdur’un önemli inşaat firmalarından Gülcü İnşaat’ın sahibi Aydın Gülcü, Ekim ayı sayısında hem kendisi hakkında hem de inşaat sektörü hakkında Burdurweb Dergisi okurlarına söyleşide bulundu. Sektörel değerlendirmeleri ile birçok görüşü paylaşan Gülcü, kendisi hakkında bilinmeyen yönlerini de okuyucularımıza paylaştı.

BURDURWEB DERGİSİ 59. SAYISI ÜCRETSİZ OKU (TIKLAYIN)

Aydın Gülcü kimdir? Tanıyabilir miyiz. Hobileri nelerdir? Sosyal aktiviteleri nelerdir?

Aydın Gülcü: 7 Kasım 1987 Antalya doğumluyum. Aslen Antalya Korkuteli’liyim. İlk, orta ve lise eğitimimi Antalya’da tamamladım. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. 2009-2014 yılları arasında Antalya’da banyo için küvet ve duşa kabin imalat ve satış işiyle uğraştım. 2014 yılında Antalya’daki işletmemizi devredip, Burdur’a taşınıp müteahhitliğe başladım. Halen aynı faaliyetime devam etmekteyim.

Ata binmeyi, yüzmeyi, kitap okumayı ve doğa yürüyüşlerini seviyorum. Amatör olarak okçuluk sporuyla ilgileniyorum. Ayrıca sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak katılmaktayım. Ayrıca önceki dönem AK Parti Burdur İl Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptım. Bu dönemde ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevini icra etmekteyim.

Gülcü İnşaat, Emlak ve Otomotiv firmanız hakkında bilgi verir misiniz?

Aydın Gülcü: 2013 yılında Isparta’da başladığımız müteahhitlik faaliyetlerine 2014 yılından günümüze kadar Burdur ilimizde devam etmekteyiz. Bu süreçte Burdur merkezde çeşitli semtlerde kat karşılığı veya arsayı kendimiz alarak tek blok ya da site şeklinde ikamet amaçlı binaların inşaatı faaliyetlerinde bulunduk. 2020 yılında iştiraklerimizin arasına oto alım satım, galeri ve emlak faaliyetlerini ekledik.

Bir aile işletmesiyiz ve benden küçük iki erkek kardeşimle beraber bayrağı babamızdan devraldık. Uzun yıllar gayretli çalışmalarımız sonucunda firmamızı sektörde hak ettiği konuma taşıyarak adından söz edilir hale getirdik. Ticarette başarımızın en büyük sırrı gayretli çalışmalarımızın yanında babamızdan edindiğimiz dürüst, ilkeli ve ahlaklı ticari karakter yapımız…

Bugüne deyin ne tür projeleriniz oldu? Bu projelerden ön plana çıkan bir projeniz var mı?

Aydın Gülcü: Bugüne kadar Burdur merkezde birçok inşaat projemiz oldu. Bu projelerde genellikle orta kalite ölçekli inşaatlar yapıyorduk. Lakin son yaptığımız ve burada tanıtımını yaptığımız Bozkurt Mahallesi’ndeki 11 dairelik projemizde konseptimizi tamamen değiştirdik. Sektörde Burdur’da gözlemlediğimiz yüksek kaliteli ve lüks konut açığını değerlendirerek bu açığı kapatmak üzere yüksek kalite, özel tasarım ve güzel işçilikli bir bina inşa etmeye karar verdik. Bu doğrultu da hiçbir masraftan kaçınmadık. Kendimiz yaptığımız bu dairede oturacak olsaydık, nasıl bir daire isterdik diye hayal edip birinci kalite malzemeyi göze hitap edecek tasarımsal süreçlerden geçirerek muhteşem işçilikle birleştirip müşterilerimizin beğenisine sunduk. Sonuç gerçekten muhteşem oldu. Yaparken ciddi emek sarf ettiğimiz yorulduğumuz binamızı satarken de hiç zorlanmadık ve müşterilerimizin beğenisi karşısında ciddi keyif aldık.

Burdur’da inşaat sektörünü değerlendirir misiniz? Sektörün geleceği hakkında neler ön görüyorsunuz?

Aydın Gülcü: Ülke genelinde olduğu gibi son 15 yılda ilimizde de inşaat sektörü çok hızlı ilerledi. Bu süreçte maalesef işten anlamayan veya yeterli sermayesi olmayan birçok kişi bu işi yapmaya başladı. Sat yap modelini benimseyen bir çok müteahhit daha toprak aşamasında çok uygun fiyatlarla daire satışı gerçekleştirdi. Ancak artan maliyetleri ve sektördeki zaman zaman daralmaları ön göremedikleri için faaliyetlerini yarıda bırakmak zorunda kalıp sattıkları daireleri teslim edemeyip veya iskan alamayıp, birçok insanı maalesef mağdur ettiler. Bu süreçte sağlam iş yapan firmalar ayakta kalmayı başarırken, diğer firmalar ise faaliyetlerine son vermek zorunda kaldılar.

Biz Gülcü İnşaat olarak sektörden edindiğimiz tecrübeler sonucu son yıllarda kat karşılığı inşaat yapmak yerine arsayı satın alarak, tamamen kendi öz sermayemizle lüks ve kaliteli konut yaparak, inşaatımızın yapımını tamamladıktan sonra satışa sunuyoruz. Bu şekilde bir ticari faaliyet gösterdiğimiz zaman emeğimizin gerçek karşılığını aldığımızı gözlemliyoruz.

Covid19 pandemisi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Aydın Gülcü: Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri olan inşaat, gerek oluşturduğu istihdam, gerekse de büyüklük açısından gelişmekte olan ülkelerde lokomotif görevi üstleniyor. Salgın sürecinde tedbir amaçlı şantiyelerin kapanması, işleri önemli ölçüde aksatırken projelerin iptal olması ya da gecikmelerin yanı sıra eve kapanan tüketicilerin önemli ölçüde azalan gayrimenkul talebi, sektörü zor durumda bıraktı. 200’den fazla alt sektörle bağlantısı bulunan inşaat sektörünün tedarik zincirindeki aksamalar da bir başka sorun teşkil ediyor. Salgın sürecinde işlerin durması da milyonlarca istihdam kaybına yol açtı. Sektördeki krizin önüne geçmek için hükümetin açıkladığı konut kredisi destek paketiyle durma noktasına gelen konut satışlarında patlama oldu ve sektör kriz ortamından belirli süreliğine kurtarılmış oldu. Ayrıca bu sayede sektöre ciddi bir canlanma geldi.

Burdur’da yapılaşmanın önünde ne tür engeller söz konusu? Özellikle ada bazlı bir inşaat yerine evsel dönüşümler sıkça görülüyor. Neden? Bu sorunları aşmada çözüm önerileriniz var mı?

Aydın Gülcü: Yapılaşmanın önündeki engellerden birisi ve en önemlisi prosedürlerin çok fazla olması ve bürokratik işlemlerin çok uzun sürmesi. Ayrıca Burdur merkezde inşaat malzemesi satan ulusal veya uluslararası ölçekte kurumsal firmaların birçoğunun satış temsilcisi veya bayisi bulunmaması sebebiyle malzeme temin noktasında çoğu zaman diğer komşu illere yönelmek zorunda kalıyoruz.

Bir diğer sorunda ilimizin fazla göç almaması ve kalifiye usta sayımızın yetersiz kalması ve yüksek işçilik ücretleri sebebiyle de yine diğer illerden destek almak zorunda kalabiliyoruz. Burdur şehir merkezinde ada bazlı inşaat yapılamamasının nedeni ise parsellerin yeterince büyük olmaması, hissedar sayısının fazla olması ve anlaşmazlıkların devam etmesiyle parselasyon yapılmaması diyebiliriz. İmara yeni açılan Bağlar Mahallesi gibi yerlerde geniş parseller olduğu için ada bazlı inşaat dönüşümlerini görebiliyorsunuz.

İşsizliğin önemli bir sorun olduğu ilimizde özellikle inşaat sektöründe yerli işçilerden ziyade il dışından gelen işçi ve ustalar çoğunlukta. Sizce neden?

Aydın Gülcü: İlimizin inşaat sektöründeki en büyük sıkıntılarından birisi de, maalesef kalifiye usta bulamamak.. Bu doğrultuda ilimizde çözemediğimiz bu sorun sebebiyle çoğu zaman komşu illerimizden başta Isparta ve Antalya olmak üzere diğer illerden çözmek zorunda kalıyoruz. Bir diğer sebep ise, yapılaşmanın çok hızlı olduğu ilimizde yeterli sayıda usta bulunmamasından kaynaklı olarak, ilimiz ustalarının iş konusunda özellikle seçici davranmaları ve fiyat konusunda ise yüksek olmalarıdır.

Gülcü İnşaat olarak önümüzdeki süreçte hedeflediğiniz yeni projeler var mı? Konut projelerinin haricinde farklı inşaat yapı projelerini düşünüyor musunuz?

Aydın Gülcü: Gülcü İnşaat olarak, inşaat ve emlak sektörünün yanında otomotiv sektörüne de hızlı bir giriş yaparak Burdur ve Antalya’da oto alım satım işine başlamış bulunmaktayız. Önümüzdeki süreçte araç kiralama işine de girmeyi düşünüyoruz.

Son olarak okurlarımıza ve Burdur halkına mesajınız nedir?

Aydın Gülcü: Öncelikle Ekim ayı içerisinde bulunmamız münasebetiyle halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Aynı zamanda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından millet olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak birlik ve dayanışma çerçevesinde en kısa zamanda kurtulacağımızı ümit ediyorum.

Son olarak bu özel sayınızda bizlere yer vererek Burdur kamuoyuyla buluşmamıza vesile olduğunuz için siz değerli Burdurweb ailesine teşekkür ederiz.

----- REKLAM ----- ----- REKLAM -----