Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 35 Mahalle Muhtarı ve Merkeze bağlı köy muhtarlarıyla yemekte bir araya geldi.
Serenler Otelde düzenlenen yemeğe Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl
Başkanı İzzet Akbulut, CHP Merkez İlçe Başkanı Ayla Büğdüz, CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Çelik, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Her zaman olduğu gibi yine birlikteyiz. Bu davete icabet eden ve gelmek isteyip te gelemeyen tüm muhtıralarımıza teşekkür etmek istiyorum. Zor bir dönem geçiriyoruz. Bizim ikinci dönemimiz, birlikte başladığımız bizden önce muhtarlık görevini yürüten ve bu dönem yeni başlayan arkadaşlarımıza aslında bir mukayese etme şansı varsa eğer bu dönem gerçekten zor bir dönem. Ülkemizin Dünyamızın içinde bulunduğu pandemi sürecini yaşadıktan sonra maalesef tüm dünyada enerji krizinin başladığı, gıdaya erişimin zorlaştığı ve emtianın para karşısında değer kazanıp paranın değer yitirdiği bir dönemde bizler sizlerle birlikte hizmet üretmeye çalışıyoruz. 35 Mahalle ve 51 Merkeze bağlı köy muhtarımızı bu anlamda birliktelikten hiç ayırmamaya gayret gösterdik. Fırsat buldukça aslında 195 köyün merkezi olan merkezimizde aslında hep birlikte yaşıyoruz. Ne zaman bir köye ziyarete gitsek mutlaka kent merkezindeki bir yakınından bahseden köydeki hemşerimiz ile karşılaşıyoruz. Aslında büyük bir şehir değiliz. En büyük şansımız dışardan göç almıyoruz. Göç eğilimimiz kendi kırsalımızdan kendi köyümüzden kent merkezine doğru bir eğilim var. 2014 yılında göreve geldiğimiz de nüfus tabelamız 75-76 bin di, bugün nüfus tabelamız 96 bin. İlin toplam nüfusuna baktığımızda %33- %35’lik artış yok. Diğer taraftan baktığımız zaman üretimin azalmaya başladığını ve üretimden üretimin, üretimden üreticinin kaçtığını söyleyebilmek dahada doğru olur. Bu yaz bir su sıkıntısı yaşadık. Bunun birkaç nedeni vardı. Kent Merkezindeki artmış olması, bizim İnsuyu ve Gökpınar havzasındaki suyu hızla derine doğru kaçması olarak saptadık. Bugün 2014 yılında 53-54 metreden aldığımız suyu 215 metreden almaya çalışıyoruz. O bölgede sulu tarımın artmış olması ve tarım desenin farklılaşmış olması yıl da birkaç ürünün alınıyor olmuş olması su tüketimini de arttırdı. Kayaaltı köyü muhtarımıza teşekkür etmek istiyorum. O zor günlerimizde su taşıdık kentimizi susuz bırakmamak için 24 saat kamyonlarla depomuza ulaştırmaya çalıştık. Biz şunu söyledik suyun siyaseti yok. Mücadelemiz sürdürülebilir bir su politikası olmasından yana olduğunu her defasında ifade ettik. Senir suyu ile ilgili çalışmalarımızı devam ettirdik” dedi.
BİR İÇME SUYU BARAJINI MUTLAK SURETTE KENTİMİZE KAZANDIRMAK ZORUNDAYIZ.
Başkan Erdengiz “En önemlisi bir içme suyu barajını mutlak surette kentimize kazandırmak zorundayız. Köylerimizi ara ara ziyaret ediyorum. Birçok köyümüzde su sorunu başladı. Tarım ve hayvancılık yapan köylülerimizin maaliyetinin arttığını görüyoruz. Mücadelemiz aslında sulu tarımdan kuru tarıma evrilebilme çalışmalarının yapılmasından yana bu nedenle de geçen yıl birkaç köy muhtarımızın desteği ve katkısı ile başladığımız “Ata tohumu” projesini daha da geliştirmek istiyoruz. Çünkü emeğinin daha az kazancının daha bol suyunun daha az tüketildiği bölgemizin hem tarımının, hayvancılığının hem de toprak ve suyunun korunması açısından çok daha değerli olacağına yürekten inanıyorum. Bu yıl asfalt konusunda istediğimiz oranda asfaltlama yapamadık. Yine bu ay meclisten tam yetki aldık.
İLLER BANKASINDA KAYNAK YETERSİZLİĞİNE BAĞLI OLARAK BİRİNCİ AYDAKİ TALEBİMİZ MAALESEF KARŞILANAMADI.
İller bankasında kaynak yetersizliğine bağlı olarak birinci aydaki talebimiz maalesef karşılanamadı. Biz yeni bir karar aldık. Bankalara davetiye çıkarttık. Uygun faiz oranında bizi kredilendirme durumunda iklim koşulları el verdiği ölçüde asfaltlama çalışmalarına da devam edeceğiz. Burdur yerleşkesi 500 bin insanın yaşayabileceği kadar büyük bir alan. Deprem bölgesi olmamız sebebiyle sürekli yatayda genişlediği için bundan da asla şikayetçi değiliz. Büyük bir depremde en aza can kaybının olması az katlı binalarda mümkün ve dayanıklı binalarda olacağı için bizler şehrimize bu anlamda da hizmet etmekten gocunmuyoruz. 51 köy muhtarımızın da bizlerden zaman zaman istekleri ve talepleri oluyor. Siyasi parti ayırmaksızın bize hangi meclis Üyesi arkadaşımız ulaşırsa ulaşsın hangi muhtarımız ulaşırsa ulaşsın Burdur Belediyesinin imkanları o gün eğer o hizmeti karşılamaya müsait ise biz elimizden geldiği ölçüde hiç çekinmeden hiç gocunmadan ürettiğimiz kent mobilyalarını da dahil olmak üzere 51 köy muhtarımızın talepleri doğrultusunda gücümüz yettiği ölçüde sizlerle paylaşıyoruz. Hizmet odaklı çalışıyoruz. Kaynakları çar çur etmeden çalışıyoruz. Ama şuna inanın elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 35 mahallemizin tüm sorunlarının sıkıntılarının farkında olduğumuz gibi yurttaşımızın sizden olan beklentilerinin de farkındayız. Şunu da asla göz ardı etmeyelim kaynaklar sınırlı talepler sonsuz. Biz sonsuz talebi kaynakları verimli kullanarak yerine getirmek için çabamıza devam edeceğiz. Katıldığınız için teşekkür etmek istiyorum. 19 Ekim muhtarlar gününüz kutlu olsun. İnşallah Burdur’umuza yakışan hizmetleri birlikte sürdürmeyi umut ediyorum” dedi.