Obez Kedi Şiraz Nasıl 6 Kilo Verdi? » Burdur Haber, Burdurweb, Güncel Burdur Haberleri
SON DAKİKA

Obez Kedi Şiraz Nasıl 6 Kilo Verdi?

Son Güncelleme :

22 Haziran 2024 - 13:59

Obez Kedi Şiraz Nasıl 6 Kilo Verdi?
----- REKLAM -----

Obez Kedi Şiraz’ın Pilates ve Yüzme ile Başarı Hikayesi

Düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle obeziteye yakalanan 4 yaşındaki kedi Şiraz, egzersiz ve diyetle 6 kilo vererek sağlıklı kilosuna kavuştu. Beyza Dikkatli tarafından 2,5 aylıkken sahiplenilen Şiraz, kısırlaştırma operasyonu sonrası hızla kilo almaya başladı. Dikkatli, Şiraz’ın 10 kiloya yaklaştığını fark edince veteriner fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine başvurdu.

Veteriner hekim Bahri Terzi ve veteriner teknikeri Yağmur Denli’nin gözetiminde tedavi gören Şiraz, her gün koşu bandı ve pilates topuyla egzersiz yapmaya başladı. Ayrıca havuzda yüzerek de desteklenen Şiraz, 5 ayda 6 kilo vererek 3,5 kiloya düştü.

Obezite ile Mücadelede Başarı

Şiraz’ın tedavi sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Yağmur Denli, obeziteyle gelen kedi ve köpeklerin sağlık kontrollerinin yapıldığını ve tedavi protokolünün belirlendiğini söyledi. Denli, rehabilitasyon merkezinde pilates, koşu bandı ve yüzme gibi egzersizlerin uygulandığını belirtti.

Denli, Şiraz’ın kilo almasının nedenlerini ve tedavi sürecini şu şekilde anlattı: “Şiraz, kısırlaştırma ameliyatından sonra düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle 9,5 kiloya ulaştı. Spor ve diyetle sağlıklı kilosuna kavuşmasını sağladık. Şiraz haftanın beş günü egzersiz yaptı ve 2-3 gün yüzdü. Kilo verme süreci yavaş ve kontrollü şekilde ilerledi.”

Denli, kedi ve köpeklerde hızlı kilo verilmesini tavsiye etmediklerini, yavaş ve kontrollü şekilde ilerlediklerini vurguladı. Şiraz’ın da bu şekilde kilo verdiğini ifade eden Denli, “Şiraz haftanın beş günü egzersiz yaptı, 2-3 gün yüzdük. Şu anki kilomuz ideal. Ailesi beslenmesine dikkat etmezse, hareket kısıtlılığı başlarsa tekrar kilo alabilir, bunun için de kontrollerimiz ara ara devam edecek.” dedi.

Tedavi ve Rehabilitasyon Süreci

Kedi ve köpeklerde kilo artışı yaşandığında kliniğe başvurulması gerektiğini belirten Denli, şunları ekledi: “Kilo artışı sağlık problemine bağlı da olabiliyor. Genel kontrolü yapıldıktan sonra beslenmesi düzenlenerek evde birtakım oyunlarla kilo kontrolü sağlanabiliyor. Kilo daha da artarsa, kontrol altına alınamazsa, biz devreye giriyoruz.”

Denli, tedavi sürecinde “taburcu” yerine “mezun” kelimesini kullanmayı tercih ettiklerini ifade ederek, “Taburcu kelimesi ‘hastaydı, iyileşti’ gibi; bu negatif düşünceyi kabul etmek istemiyoruz. Engelli hayvanlarla da ilgileniyoruz, ağır vakalarımız var. O yüzden de yeni hayatlarına güzel devam etsinler diye ‘mezuniyet’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu süreç, hayvanların sağlıklı bir yaşama kavuşmaları için egzersiz ve diyetin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

----- REKLAM ----- ----- REKLAM -----