MAKÜ’de Tarımsal Araştırmalar Proje Faaliyetleri Konferansı Verildi - Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur HaberMAKÜ’de Tarımsal Araştırmalar Proje Faaliyetleri Konferansı Verildi - Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
SON DAKİKA

MAKÜ’de Tarımsal Araştırmalar Proje Faaliyetleri Konferansı Verildi

Son Güncelleme :

14 Şubat 2013 - 10:25

MAKÜ’de Tarımsal Araştırmalar Proje Faaliyetleri Konferansı Verildi
----- REKLAM -----

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi Konferans Salonu’nda, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Proje Faaliyetleri” konulu konferans gerçekleştirildi.

MAKÜ'de Tarımsal Araştırmalar Proje Faaliyetleri Konferansı

MAKÜ Rektörü, Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve MAKÜ Genel Sekreteri Yusuf Altındal’ın katıldığı Konferans, Yrd. Doç. Dr. Gülden Başyiğit Kılıç yönetiminde, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Cemal Kaygısız, Gıda Yüksek Mühendisi Şeref Tepe ve Koordinatör Akif Şahin tarafından verildi. Konferansı, MAKÜ Proje Koordinasyon ve Danışmanlık Ofisi düzenledi.

MAKÜ'de Tarımsal Araştırmalar Proje Faaliyetleri Konferansı_2

 

MAKÜ Veterinerlik Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin ilgi gösterdiği toplantıda, projelerin uygulanmasındaki, ödemelerin sonradan yapılmasının getirdiği sıkıntıların giderilmesi istendi. Konferans, Devletin gıda sektörüne yönelik, starter kültür (maya) ve tohumculuk alanında; kalite, verimlilik ve ticari değer gibi stratejik milli politikalarına dayanan, destekleme ve teşvik projelerine yönelik bir tanıtım çalışması olduğu belirtildi. Yaklaşık iki saat süren programda konuşan Cemal Kaygısız; görevlerinin, Bitkisel ve hayvansal üretimde verim ve kaliteyi artırmak, İç ve dış pazarların talep ettiği yeni çeşit, tür ark ve teknolojileri geliştirmek, Bitki ve hayvan sağlığı ile gıda güvenilirliğinde yöntem ve teknikler geliştirmek olduğunu belirtti.MAKÜ'de Tarımsal Araştırmalar Proje Faaliyetleri Konferansı_3

Gıda sanayi ürünlerinde 1500 adet katkı maddesinin kullanıldığını açıklayan Gıda Mühendisi Şeref Tepe, konuşmasında “Gıda ve yem sektöründe katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesi. Doğal gıda katkı maddelerinin geliştirilmesi ve üretime kazandırılması. Geleneksel fermente ürünlerinden izole edilen mikroorganizmalar kullanılarak starter kültür üretilmesi” konularını detaylı şekilde anlattı.Koordinatör Akif Şahin ise; 2013 yılı öncelikli Ar-Ge konularını, Bakanlık desteklemelerine kimlerin başvurabileceğini ve hangi harcamaların destekleneceğini açıkladı. Soru cevaplarla sürdürülen konferansın sonunda, konuşmacılara çiçek verildi.

 

----- REKLAM ----- ----- REKLAM -----