Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Baka’dan destek almaya hak kazandı.
“Burdur İli Arkeolojik Ve Kültürel Miraslarının Lazer Teknolojisi İle 3boyutlu Modellemesi Ve Sanal 3D Müze Oluşturulması” ve “Hayvan Hastalıkları Tanı Teknolojileri Merkezi Kurulması” ile ilgili projeler BAKA tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Proje koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Sualp DENİZ’in, proje koordinatör yardımcılığını Öğr. Gör. Serkan ÖKTEM, Arkeoloji Danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Şükrü ÖZÜDOĞRU, Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Eray DÖKÜ, Antropoloji Danışmanlığını ise Yrd. Doç. Dr. Fatma Arzu DEMİREL’in yaptığı Kbyra Antik kentinden çıkarılan tarihi eserler ve Kbyra antik kentinde bulunan stadyum ile antik tiyatronun 3D lazer teknolojisi ile dijital ortama aktarılması, Mehmet Akif Ersoy Üniversite web sayfasında bulunan bir link ile bu eserlerin sanal bir arkeoloji müzesinde sergilenmeye başlanması ve kazı alanının her geçen gün detayları ile birlikte tarih severlerin ilgisine sunulmasının planlandığı “Burdur İli Arkeolojik ve kültürel miraslarının lazer teknolojisi ile 3boyutlu modellemesi ve sanal 3D müze oluşturulması” projesi ile yabancı turistlerin de bu sanal arkeoloji müzesinden haberdar olmaları için başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok yabancı ülke haber ajanslarına da sanal arkeoloji müzemize ait bilgiler gönderilecek. Yapılan tüm bu faaliyetler ile ilimizde arkeoloji ve tarih turizminin gelişmeye başlayacağı düşünülüyor.
Proje yürütücülüğünü Prof. Dr. Aynur BAŞALP’in yaptığı proje ekibinde ise Yrd. Doç. Dr. Sibel HASIRCIOĞLU, Prof. Dr. Özlem ÖZMEN, Doç Dr. Yasin ARSLAN, Yrd. Doç. Dr. Mümin POLAT, Hasbi Sait SALTIK, Yasin KIZILYER’in yaptığı “Hayvan Hastalıkları Tanı Teknolojileri Merkezi Kurulması” isimli proje ile hayvan hastalıklarının teşhisi ile ELISA kitlerinin geliştirilmesi, hayvan hastalıklarının sahada hızlı tanısı için strip kitlerin geliştirilmesi, Hayvan hastalıklarının hassas düzeyde teşhisi için moleküler tanı kitlerinin geliştirilmesi, kit yapımında kullanılacak antikorların üretimi, moleküler tanı yöntemleri ve kit teknolojisi konusunda çalışmaların yapılacağı bir merkez kurulması, tanı teknolojileri konusunda deneyimli akademisyenlerin yetişmesine katkı sağlanması, dışa bağımlılığın azaltılması ve döviz kaybının önüne geçilmesi, ekonomik kayıplara sebep olan salgın hastalıkların hızlı ve hassas teşhis edilmesi ve yerli tanı kitlerimizin yaygınlığının arttırılması amaçlanıyor.