Rektör KORKMAZ, 3 Yılın Değerlendirmesini Yaptı » Burdur Haber, Burdurweb, Güncel Burdur Haberleri
SON DAKİKA

Rektör KORKMAZ, 3 Yılın Değerlendirmesini Yaptı

Son Güncelleme :

14 Mayıs 2018 - 22:28

Rektör KORKMAZ, 3 Yılın Değerlendirmesini Yaptı
----- REKLAM -----

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, rektörlük görevinde 3.yılını geride bırakması vesilesiyle basın mensupları ile MAKÜ Kitap ve Kahve Kafeterya ’da bir araya geldi.

Değerlendirme toplantısında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet KARACA ve Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ömer TEKŞEN ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Murat ALPARSLAN, Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur BİROL, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat KARA ve Genel Sekreter Ali Nihat GÜNDÜZALP da yer aldı.

“Akademik ve Fiziki Altyapısı Güçlü Üniversite”

Toplantıda, Üniversitenin akademik ve fiziki altyapısındaki gelişmeler ile ilgili bilgiler aktaran Rektör KORKMAZ, 2015 yılında 304 olan bölüm ve program sayısının 2018 yılında % 28’lik bir artışla 389’a yükseldiğine dikkat çekerek “2015 yılında 735 olan akademik personel sayımıza 143 yeni personel eklenerek toplamda 74 profesör, 78 doçent, 263 dr. Öğr. Üyesi, 271 öğretim görevlisi ve 192 araştırma görevlisi ile 878 akademik personele ulaştık. Ayrıca 2015 yılında 42 profesör, 60 doçent, 151 doktor öğretim üyesi, 64 araştırma görevlisi, 85 öğretim görevlisi görevde yükseldi. Üniversitemizde yeni fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokullarını hizmete açarak akademik güçlenmeyi, uygulama ve araştırma merkezleri ile de akademik gelişmelere hız verdik. Burdur Gelişim Merkezi, Hayvan Hastalıkları Tanı Merkezi, Kozmetik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarım Hayvancılık ve Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kurumsal İletişim Merkezi’ni kurduk, Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi projesini başlattık. Yerleşkemizin yapılaşmasında ise son aşamaya geldik. Akademik ve fiziki altyapımızın güçlenmesine önem verdiğimiz kadar eğitimin içeriğine de dikkat ediyoruz. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi adının verdiği sorumluluk ve bölgesel kalkınma misyonunun bir gereği olarak bulunduğu bölgeye her alanda hizmet etmeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye özen gösteriyor. Bu kapsamda üniversitemizde bazı fakülte ve yüksekokullarda 7+1, meslek yüksekokullarında ise 3+1 modeli olarak adlandırılan mesleki eğitimde sektörle işbirliği modelini benimsedik ve uygulamaya koyduk. Bunu yapmaktaki amacımız mesleki eğitimin daha nitelikli hale getirilebilmesi ve öğrencilerin iş deneyimi kazanarak mezun olabilmelerini sağlamak. Bu modelde öğrenciler; İş Başında Eğitim Uygulaması adı altında öğrenim sürelerinin bir dönemini işyerinde bizzat uygulamanın içerisinde geçirecekler. İçinde bulunduğumuz Kitap ve Kahve Kafeteryası da yine uygulamalı eğitimin söz konusu olduğu bir yer. Burada öğrenciler mesleklerini derslerle sınırlı tutmuyor, mutfağa giriyor ve işin mutfağında yetişiyorlar.” vurgusunu yaptı.

“Öğrenci Merkezli Üniversite”

2015 yılında 25 bin olan öğrenci sayısının 2018 yılında 32 bine ulaştığına dikkat çeken Rektör KORKMAZ “Öğrencilerimizin daha sağlıklı, sorunları en aza indirgenmiş ve başarılı bir eğitim hayatı geçirebilmeleri için onların talep, öneri ve eleştirilerini iletebilecekleri Öğrenci Destek Merkezi’ni (ÖDEMER) kurduk. Yaklaşık 350 öğrencimiz, kısmi zamanlı olarak çalışıp hem bilgi ve yeteneklerini geliştirme imkânı buluyorlar hem de bütçelerine katkı sağlıyorlar. Mevcut öğrenciler ve mezunlarımız için oluşturulan KARGİS platformu sayesinde kariyer meslek testleri yapılıyor ve öğrenci odaklı dinamik bir sistem oluşturulmuş oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de Hayvancılığın Yeni Rotası: MAKÜ”

Rektör KORKMAZ bölgesel kalkınma odaklı bir üniversite olduklarına dikkat çekerek “MAKÜ, Kalkınma Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulan 40 üniversite arasında desteklenecek 5 üniversite içerisinde ilk sırayı alarak “Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayiciliğin Geliştirilmesi” alanında pilot üniversite seçildi. Alınan bu destek ile güçlenen üniversitemiz, bölgeye ve ülkeye destek olmak adına büyük bir görev üstlendi. Bunun dışında inovasyona dayalı fikirlerin bölgesel ve uluslararası sektörde rekabet gücünü artırabilmek için girişimci, yatırımcı ve sanayici arasında AR-GE transferi yapabilecek uygun ekosistemi oluşturabilmek adına BAKA ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi’ni kurduk. 2015-2018 yılları arasında üniversitemize aktarılan kaynaklarda da ciddi bir artış söz konusu olmakla birlikte proje çalışmaları kapsamında kalkınma ajansları ve çeşitli ulusal-uluslararası kurumlardan da aktarılan kaynaklarla üniversitemizdeki yatırımlarımıza devam ediyoruz.


“Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi”

Spor sektörüne ve spor turizmine hizmet verecek bir tesisleşme içinde olduklarını belirten Rektör KORKMAZ, yapılmakta olan Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi’nde farklı sporlara hizmet verebilecek açık alanlar, 120 odalı yüksek standartlı konaklama merkezi, kapsamlı bir sporcu sağlığı gelişim merkezi, 2500 kişilik kapalı spor salonu, fitnes merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, farklı sporlara hizmet verebilecek açık antrenman alanları ile uygulamalı eğitime göre yapılandırılmış güçlü bir akademik ve teknik altyapı çalışmalarına hız verdiklerinin altını çizdi.

Dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerine dikkat çeken Rektör KORKMAZ bu kapsamda gerçekleştirilen Uluslararaıs Mehmet Akif Ersoy Bilim Sanat Ödülleri ve Sempozyumu’nu Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek Balkan Üniversiteleri ile işbirlikleri gerçekleştirdiklerini, Sırbistan’da bulunan Novi Pazar Üniversitesi ile iş birlikleri yaptıklarını ve bu çerçevede Novi Pazar bölgesinden 250 öğretmenin üniversitemizde okul öncesi hizmet içi eğitim programına katılacaklarını vurguladı.

130 farklı üniversite ile Erasmus, Farabi, Mevlana gibi akademik değişim programlarına da önem verdiklerine dikkat çeken Rektör KORKMAZ, 2006 yılında kurulan üniversiteler arasında Erasmus hareketliliğinde ilk sırada yer aldıklarını belirtti.

Üniversitenin stratejik vizyon belgesini oluşturmayı amaç edindiklerini belirten Rektör KORKMAZ gerçekleştirilen çalışmalar ve gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında da bilgiler verdi. Rektör KORKMAZ “Fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulları için ayrı fiziki imkanlar sağlamak istiyoruz. Tıp alanında akademik birimler kurma çalışmaları için gerekli alt yapı çalışmalarını geliştirmek, gezici klinik ve eğitim takımları oluşturarak eğitimlere devam etmek, YÖK tarafından onay verilen Diş Hekimliği Fakültesi için çalışmalara devam etmek, proje hazırlama destek birimi ve tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında yeni akademik birimler oluşturmak, akademisyenlerin uluslararası kongre ve sempozyumlara katılımlarının finansmanı artırmak, sektör danışmanlık hizmet ağı kurmak gibi birçok çalışmayı da yapmayı amaçlıyoruz. Bunlardan gerçekleştirdiklerimiz de var genişleteceklerimiz de. Burdur Gelişim Merkezi bünyesinde danışman havuzu oluşturularak sektördeki birçok firmaya danışmanlık hizmeti sunduk. Kişi başı destek miktarı %35 arttırıldı. MAKÜ Mağaza açıldı. Öğrenci sokağı, spor kompleksi ve üniversite camii kompleksi hizmete açıldı.” dedi.

Akademik ve fiziki altyapısındaki gelişmeler hakkında bilgiler aktaran Rektör KORKMAZ, basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı.

----- REKLAM ----- ----- REKLAM -----