Bu sayıdaki yazımda Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumu hakkında ve bulunduğu bölge açısından ne kadar değerli olduğunu sizlere bahsetmek istiyorum. Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi 1998 yılında 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin yetersiz kalmasından sonra ilk olarak fikir daha sonraki yıllarda ise icraata dönüşmüştür.O tarihten bu zamana kadar gerek Devletimiz, gerekse Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri bu konuda yoğun bir çaba sarf ederek şu anki konumuna getirmişlerdir.Buradan 2.OSB’nin bu konuma gelmesinden ötürü hiçbir kimseyi ayırt etmeden emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.Sonuç itibariyle bir ilin ekonomisinin kalkınmasındaki en önemli etkenlerden birisi “SANAYİ” ve “ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ‘dir.”
Bu noktada Burdurlu bir vatandaş olarak bu sanayi bölgemizin istihdam ağırlıklı firmaların bir an önce yer almasını konusunda destek olunması gerektiği kanaatindeyim.2.OSB’de ne kadar çok firma olursa , istihdam sayısı artarak ilimizin işsizlik sorunu o kadar ortadan kaybolur.Bana söylenen bir sözde “Burdur gelişirse senin işlerin sanki daha da artacağını mı zannediyorsun” sözüne cevabım gayet basittir. Ben Burdur’un gelişmesini kendim için değil, Burdur il genelinde yaşayan yaklaşık 262 bin insan için istiyorum. Ben, Burdur il genelinde yaşayan, çalışan, işci, memur, öğrenci, çiftçisi, köylüsü, esnafı ve askeri için istiyorum. Yarın doğmuş, doğacak evlatlarınızın işi gücü olsun, kendi memleketlerine faydası olsun diye istiyorum. Benim rızkımı şükrediyorum ki Allah veriyor. Bu da bana çok şükür yeter.Burdur “gelişsin yada gelişmesin” yine rızkımı Allah verecektir. “İnsanların rızkını kul değil yaradan verir” bunu da aklınızın bir köşesine yazın.
Gelelim 2.OSB’deki son duruma.2.OSB’de 24 parsel bulunmakta.Bu 24 parselin 14’ünü sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik satışın yapıldığını bu sayıda da vurgulamıştı.Geriye kalan 10 parselin de boş olduğunu söylemişti. “Yerli otomobil için en uygun yer Burdur “adlı yazımda vurguladığım noktaları tekrar ediyorum. Burdur ilinin gerek coğrafi konum açısından, gerekse lojistik merkez olma açısından uygun bir konumdadır. İlimiz, Antalya limanına 130 km, İzmir limanına 400 km, Mersin limanına 665 km, Süleyman Demirel Havalimanına 30 km, Antalya Havalimanına 140 km, Denizli Çardak Havalimanı’na 117 km sahiptir.İlimizde Cumhuriyeti’n ilk yıllarından beridir kullanılan bir demiryolu mevcuttur. Ayrıca Burdur-Isparta-Antalya YHT projesi içerisinde yer almaktadır.İlimizde ileriki yıllarda yapılması planlanan İzmir-Aydın-Denizli-Burdur-Antalya otoyolu ve İstanbul-Burdur-Antalya otoyol güzergahını da Burdur’dan geçmektedir. Bu yazımda vurgulamak istediğim nokta coğrafi konumuydu.
İlimizin coğrafi açıdan avantajlarını anlattıktan sonra 2.OSB’de en küçük parsel 17 dönüm ile 55 dönüm arasında değişik parseller olduğunu söylemek istedim.İlerleyen dönemlerde düşünülen “MERMER İHTİSAS OSB” ve “HAYVANCILIK İHTİSAS OSB” ye yakın olması ayrıca avantajlı bir yerde olması ise gene fark yaratan bir OSB’dir. 2. OSB’nin arsa fiyatlarını hakim olmadığın için bu konuda ne yazık ki bilgi veremeyeceğim.Bildiğim ise, bölgedeki OSB arsa fiyatlarının altında olduğudur.
Buradan Sanayicilerimize ve İşadamlarımıza sesleniyorum. 2.Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 10 parsel kalmıştır.Tükenmeden, bu fırsatı kaçırmayın.!!!!!
@mehmetcan15